Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

İçerdiği yüksek orandaki antibakteriyel ile bağışıklık sistemini güçlendiren zeytin yaprağı son günlerde araştırılan konulardan biri. Demlenerek çayı yapılan zeytin yaprağı koronavirüse karşı bağışıklık için kullanılmaya başlandı. Peki Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır?

01.02.2021-09:30 - (Son Güncelleme: 01.02.2021-09:30) Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

Yüzyıllardır ülkemizde ve Ege'de zeytin; yaprakları, meyvesi, yağı ile sağlık için kullanılmıştır. Bunun yanı sıra eski dönemlerin güzellik sırlarından biri olarak da biliniyor. Ayrıca sağlığa pek çok faydası olduğu bilinen zeytin, alternatif tıp içinde kullanılan besinlerin başında gelmektedir.

Zeytin yaprağında bulunan yüksek orandaki antibakteriyel ise bağışıklık sistemi için çok önemli bir yere sahip. Koronavirüsün bağışıklık sistemini hedef aldığı da bilinen bir diğer konu.

Bu sebeple birçok uzman zeytin yaprağından yapılan çayın virüsle savaşta önemli bir yer tuttuğunu savunuyor. Peki zeytin yaprağı çayı  nasıl hazırlanır?

ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Hazırlanışı kolay olan zeytin yaprağı çayı, bir bardak kaynar suyun içine 5 tane kurtulmuş zeytin yaprağı eklenerek yapılır.

10 dakika da demlenen çay, süzülerek içime hazır hale gelir. Zeytin yaprağı çayı günde 1-2 fincandan fazla içilmemelidir. Ayrıca hazırladığınız çayı ara öğün veya kahvaltıda tüketebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal