25.01.2024-14:06 (Son Güncelleme:25.01.2024-16:25)


1

Avrupa'da hizmet veren en büyük organizasyon şirketlerinden biri olan Streetlife, ünlü isimler Zeynep Bastık ve Edis'e üç konser vermeleri karşılığında milyonlarca liralık ödeme yapıldığını fakat ikilinin ne konserlere çıktığını ne de paraları geri verdiğini söyleyerek resmen paranın üzerine konduklarını iddia etti. Ünlü isimlerden ilk kez açıklama geldi.



2

Avrupa'nın en büyük organizasyon şirketlerinden biri olan Streetlife'ın son dönemlerin tartışmalı yakın arkadaşları Edis ve Zeynep Bastık hakkında ortaya attığı iddia gündeme adeta bomba gibi düştü



3

Ortaya atılan iddiaya göre; ünlü şirket 2022 yılında Stuttgard, Berlin ve Düsseldorf'ta konser vermeleri için iki şarkıcıyla anlaşma imzaladılar.



4

İmza karşılığı iki isme 200'er bin Euro ödeme yapan şirket, şarkıcıların bağlı olduğu menajerlik şirketlerine önce ön ödeme yaptı ve kısa bir süre sonra da tüm bedeli banka aracılığıyla yatırdı.



5

Yaptıkları bu anlaşmaya güvenen şirket, konserler için ilanlar da bastırarak Almanya'nın üç şehrinde konser alanı bulup kiralama ücreti ödedi.



6

Bununla da kalmayan şirket, şarkıcıların mağdur olmaması adına her detayı düşünerek Edis ve Zeynep Bastık'ın ekiplerine uçak bileti alıp vize ücretlerine kadar da karşıladı.



7

Ancak yakın arkadaş olduğu bilinen Edis ile Zeynep Bastık son dakika konserlere katılmayacaklarını ifade ederek anlaşmayı hiçe saydı. Şirket yetkilileri sadece bu iki isme değil, organizasyonla ilgili ödemeler de yapıldığını belirterek toplam zararlarının 26 milyon lira olduğunu belirtti. Şirketi ve hayranlarını yüz üstü bırakan iki isim, kısa bir süre sonra Avrupa'nın başka ülkelerinde başka organizasyon firmalarıyla anlaşmalar yaparak sahne aldılar.



8

Üç konser vermeleri karşılığında 400 bin Euro (yaklaşık 13 milyon TL) ödeyen şirket, şarkıcıların sahne almadığı gibi parayı da iade etmediğini iddia ederek paranın üzerine konduklarını iddia etti. Konu hakkında sessizliğini bozan Edis ve Zeynep Bastık ise yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandılar... "Konserler, şirket tarafından çeşitli bahanelerle üç kez iptal edildi. Bu durum, itibarımızı ve imajımızı olumsuz etkiledi. İddia edilen miktar, sadece ön ödemeler ve konser öncesi avans ödemeleri şeklinde bize yatırıldı. Bu ödemeler, sözleşmeye uygun olarak geri ödenmedi" Streetlife şirketi ise, Zeynep Bastık ve Edis'i haksız kazanç elde etmekle suçlayarak "Edis ve Zeynep Bastık, konserlerini sosyal medya hesaplarından duyurarak profesyonellikten uzak ve hukuka aykırı bir şekilde iptal etmiştir. Bu durum, konser mekanlarına tazminat ödememize ve bilet paralarını iade etmemize neden oldu. İki sanatçı, hem bizi mağdur etti hem de aldıkları ücretleri iade etmeyerek haksız kazanç elde etti" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr