Zelenskiy ve Biden bir araya gelecek: Savaşın seyrini değiştirecek hamle Rusya’yı rahatsız etti

Tüm dünyanın yakından takip ettiği Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Biden ile Zelenskiy arasında gerçekleşecek olan görüşme dikkat çekti.

21.12.2022-14:39 - (Son Güncelleme: 21.12.2022-14:43) Zelenskiy ve Biden bir araya gelecek: Savaşın seyrini değiştirecek hamle Rusya’yı rahatsız etti

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin ABD ziyareti gündem oldu. Başta Rusya olmak üzere birçok ülkenin yakından takip edeceği görüşmede, savaşın seyrini değiştirecek 2 milyar dolarlık yeni bir güvenlik destek paketi açıklanacak. İşte detaylar…

ABD ve Ukrayna’dan dikkat çeken temas

Rusya ile Ukrayna arasında ki savaş devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin bugün Biden ile yapacağı görüşme dikkat çekti. Dünyanın yakından takip edeceği görüşmede Ukrayna'ya yönelik 2 milyar dolarlık yeni bir güvenlik destek paketinin de açıklanması bekleniyor. Paket içerisinde patriot hava savunma sistemi de yer alıyor.

Rusya-Ukrayna görüşmesinde kongre üyelerine hitap edilecek

Dünyanın dikkatini çeken görüşme hakkında Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada; ABD Başkanı Joe Biden'ın ülkesinin Ukrayna'ya olan kalıcı taahhüdünü vurgulamak için Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'i başkent Washington'a davet ettiğine dikkat çekilerek, "Başkan Biden, Başkan Zelenskiy'i bugün, 21 Aralık'ta, Beyaz Saray'da karşılamayı sabırsızlıkla bekliyor." ifadesini kullanan Jean-Pierre, Kongre'deki iki partinin de Ukrayna'ya olan desteklerinin vurgulanması bakımından Zelenskiy'nin ortak bir oturumda Kongre üyelerine hitap edeceği belirtilerek, "Bundan 300 gün önce Rusya'nın Ukrayna'ya karşı acımasız bir saldırı başlattığını" kaydeden Jean-Pierre, buna mukabil egemenliklerini ve toprak bütünlüklerini savunan Ukraynalıları desteklemek için Başkan Biden'ın uluslararası aktörleri bir araya getirdiğini ifade etti.

ABD'den yeni güvenlik yardım paketi

Yapılan açıklamanın devamında Biden'ın, Ukrayna'nın kendini savunmasına destek olmak için ABD'nin yeni bir güvenlik yardım paketi açıklayacağını belirtti. Açıklamada, "Bu ziyaret ekonomik, insani ve askeri yardım dahil olmak üzere ABD'nin Ukrayna'yı destekleme konusundaki kararlı taahhüdünün altını çizecek." Bilgisi yer aldı.

ABD’den Ukrayna’ya destek

Dünyanın dikkatini çeken görüşme hakkında adını vermek istemeyen bir üst yöneticiden de açıklama geldi. Beyaz Saray yetkililerinin uzun süredir Zelenskiy'i ABD'de ağırlamak istediklerini belirten yetkili, Zelenskiy'nin çarşamba günü akşam saatlerinde ABD'de birkaç saat geçirdikten sonra ülkesine döneceğini bilgisi paylaşıldı. "Yarın Rusya'nın komşusunu haritadan silmek ve Ukrayna halkını Rus egemenliğine tabi kılmak amacıyla topyekun bir saldırıyla Ukrayna'yı acımasızca işgal etmesinin 300. günü." ifadesini kullanan yetkili, ABD'in Ukrayna'ya stratejik desteğinin devam edeceğinin altını çizdi. Bu kapsamda Başkan Biden'ın, Ukrayna için yaklaşık 2 milyar dolarlık yeni bir güvenlik destek paketi açıklayacağını belirten yetkili, "Bu paket, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik barbarca saldırılarına karşın Ukrayna halkının savunması için kritik öneme sahip patriot füze savunma sistemi bataryalarını da içerecek." dedi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal