Zehirlenmeye Ne İyi Gelir?

Zehirlenmeye ne iyi gelir? Zehirlenme olarak bilinen sağlık sorunu son derece tehlikeli bir durumdur. Hatta gerekli müdahalenin yapılmaması durumunda sonucu çok tatsız bir biçimde bitebilir.

09.06.2020-17:16 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-17:14) Zehirlenmeye Ne İyi Gelir?

Zehirlenmeye ne iyi gelir?  Zehirlenme olarak bilinen sağlık sorunu son derece tehlikeli bir durumdur. Hatta gerekli müdahalenin yapılmaması durumunda sonucu çok tatsız bir biçimde bitebilir. Böyle anlarda pratik birkaç yöntem sayesinde hayati tehlikenin hemen bertaraf edilmesi mümkündür.

Zehirlenme Nedir?

Zehirlenme; bir insanın vücuduna toksik olarak bilinen yabancı bir maddenin dahil olmasının ardından, bazı fonksiyon ve hareketlerin bozulmasıdır. Bir kısım zehirlenme vakaları, kalıcı birtakım zararların ortaya çıkmasına neden olabilir. Hatta sonu ölümle biten durumlar da söz konusudur. Bundan dolayı zehirlenme anında zaman kaybı olmadan harekete geçmek son derece önemlidir.

Zehirlenme Belirtileri Nelerdir?

  • Zehirlenme belirtileri her ne kadar kişiden kişiye farklılık gösterse de bunların başında bulantı ve kusma gelir. Neredeyse tüm vakalarda karşımıza çıkan bir durumdur.
  • Bunun yanı sıra hem karın ağrısı hem de ishal görülebilir.
  • Zaman zaman karına giren kramplar söz konusudur.
  • Tüm bu belirtiler genellikle zehirlenmeyi takip eden ilk 3 saat içinde yaşanır.

Zehirlenmeye İyi Gelen Şeyler Nelerdir?

  • Zehirlenmeye ne iyi gelir: Birçok rahatsızlıkta olduğu gibi sarımsak burada da son derece etkili olmasıyla dikkat çeker. Bununla sorunun ortadan kalkması için mutlaka çiğ ya da sıvı olacak şekilde tüketiminin sağlanması gerekir. İlk olarak bir çay bardağı suyun içine 2 ya da 3 adet sarımsak dişinin koyulması lazım. 5 dakikalık bir kaynamanın ardından bunu içtiğiniz vakit, zehirlenmenin ortaya çıkardığı olumsuzluklardan kurtulabilirsiniz.
  • Zehirlenmeye karşı fesleğen kullanımı son derece yaygındır. Çünkü bu bitki hem doğaldır hem de midenin daha sağlıklı bir hale gelmesi için idealdir. Bunun tüketimini ise iki değişik şekilde yapmak mümkündür. İlk olarak çay gibi demlenmesi lazım. 10 dakikalık bir zaman dilimi yeterli olacaktır. Bunun ardından tek başına içebilirsiniz. İsteyen kişiler bunu bal ile beraber yapabilirler.
  • Zehirlenmeye bitkisel çözüm yolları arasında limon kullanımını unutmamak lazım. Birden çok vitamine sahip olan, aynı zamanda mineral deposu olarak bilinen limon farklı olumlu etkileri vardır. Bir gıda zehirlenmesi durumu ortaya çıktığı zaman vücuda girmiş olan tüm bakterilerin bu sayede öldürülmesi kolaydır. Bunu saf bir biçimde tüketmemek lazım. Bir yemek kaşığı dolusu limon suyunun içine bir miktar şeker koyun ve bunu karıştırın. Günde en fazla 3 kere olacak şekilde tüketmek yeterlidir.
  • Zehirlenmeye iyi gelen bir başka ürün ise elma sirkesidir. Birçok mide sorununun çözümünde ne kadar etkili olduğu kanıtlanmıştır. Asidik bir özelliğe sahip olması sizi yanıltmasın. Vücuda girmesinin ardından yapısı değişir ve hemen alkali haline gelir. Böylelikle zehirlenmeye karşı etkilidir.

Zehirlenmeye ne iyi gelir: Zencefil çayı ile rahatlayabilir ve kısa süre içinde hayati tehlikeden tam olarak kurtulabilirsiniz. Böylelikle hızlı bir biçimde sorunun çözümü mümkün olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal