Zamanınızı Çalan 6 Şeyden Kurtulun

Zamanın nasıl geçtiğini anlamadığımız günlerde vaktimizi çalan şeyleri hayatımızdan çıkararak kendinize daha fazla zaman ayırmanız mümkün. Nasıl mı? Detaylar haberimizde

05.04.2021-14:55 - (Son Güncelleme: 05.04.2021-14:55) Zamanınızı Çalan 6 Şeyden Kurtulun

Çağımızın en önemli sorunlarının başında zamanın yetersizliği yer alıyor. Yetişkinleri ve hatta çocukları dahi etkileyen bu problem günümüzün en büyük sorunların biri. Birçok insan günün iş ve ev yaşantısı arasında nasıl geçtiğini anlamadığından, kendilerine vakit ayıracak zaman bulamamaktan şikayet ediyor. Sizde kendinize vakit ayıramamaktan şikayet edenlerdenseniz, zamanınızı çalan 6 şeye dikkat ederek bu sorundan kurtulabilirsiniz.

1. Yapılması gereken işleri sürekli ertelemek

Her insanın ara sıra yapması gereken bazı önemli işleri ertelediği olur. Amma velakin bu ertelemenin süreklilik göstermesi, günlük rutinlerin aksamasına ve zamanın verimli kullanılmamasına neden olabiliyor. Yapmanız gereken işler birikiyor ve biriken işler zamanınızdan çalmaya başlıyor.

2. Uzun süreli telefonda kalmak

Pandemi döneminin de etkileriyle, insanların birbirleriyle görüşememeleri telefonla iletişimi artırdı. Önemli işleri halletmek için yapılan telefon görüşmeleri yüz yüze görüşememenin etkileriyle oldukça uzamaya ve vaktimizin çoğunu almaya başladı. Telefon konuşmalarınız sınırlandırarak kendinize vakit yaratabilirsiniz.

3. Başkalarının hayatlarıyla ilgilenmek

Başka insanların hayatlarıyla ilgilenmek, boşa zaman harcamanın en büyük etkenlerinden biri. Bireyler kendilerinden farklı insanların hayatlarını detaylıca ve saatlerce konuşarak kendi hayatlarından mesai harcıyor. Bu eylemi gerçekleştirirken aynı zamanda kendi hayatlarını da eleştirirler ve ruh hallerini de olumsuz yönde etkilerler. Bu durumla gelen olumsuzluklardan bazıları ise yaşam isteğinin azalması, depresyon gibi durumlardır.


4. Seçici izleyici olmamak

Son dönemlerde yapılan araştırmalara göre insanlar zamanlarının çoğunu televizyon ya da video izleyerek geçirmekte. Bu mesaide seçici izleyici olmamak ise kişi televizyon ya da telefon başında uzun vakitlere sürüklüyor. Kendinize geldiğinizde ise zamanın nasıl geçtiğini anlamamış oluyorsunuz.

5. Aynı rutinde yaşamak

Zaman aslında hayatın akışını belirleyen en önemli etkenlerden biri. Birçok bilgeye göre zamanı boşa harcamak demek hayatı da boşa harcamak anlamına geliyor. Hayatınıza ne kadar çok an sığdırırsanız, deneyimlere ver verirseniz zamanınızı o kadar iyi değerlendirmiş oluyorsunuz. Sürekli aynı rutinin içinde olmak bizi bu keyifli süreçte sizi alıkoyan en büyük nedenlerden biri.

6.Dijital Bağımlılık

Teknolojinin her geçen gün gelişmesi, gündelik hayatımızın bir parçası haline gelmesi beraberinde ölü zamana da neden oluyor. Özellikle telefon ve bilgisayarları hayatımızın merkezine koyarak, uzun süreler buralarda vakit geçirmek zaman yönetimiyle ilgili sorunları beraberinde getiriyor.

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal