Zam bekleyen çalışanları ilgilendiriyor: Çalışma Bakanı Bilgin açıkladı

Milyonlarca asgari ücretli, hükümetten gelecek ek zam kararını merakla beklerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den konu hakkında önemli bir açıklama geldi.

27.03.2023-12:16 - (Son Güncelleme: 27.03.2023-16:47)

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler öncesinde kulislerden alınan bilgilere göre milyonlarca asgari ücretlinin maaşlarına zam yapılacağı konuşuluyordu. Bu söylentiler üzerinden büyük beklentilere giren çalışanları üzen haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. 

Çalışma Bakanı Bilgin açıkladı

Türkiye’nin sandık başına gideceği 14 Mayıs 2023 seçimleri öncesinde hükümet kanadından önemli ekonomik adımlar geldi. Öncelikle en düşük emekli maaşı 5.500 TL’den 7.500 TL’ye yükseltilirken, sonrasında bayram ikramiyesi de 1100 TL’den 2000 TL’ye çıkarıldı. Bakan Bilgin son olarak gazi maaşının asgari ücret düzeyine çıkarıldığını kaydetti. Bu gelişmeler neticesinde asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı konuşulmaya başlandı.

Asgari Ücret Ara Zam

Asgari ücrete zam gelecek mi?

Kulislerde konuşulan senaryolara göre en güçlü beklenti asgari ücretin seçim öncesinde 10 bin TL'ye çıkması yönünde. Ancak, asgari ücrete en düşük emekli maaşına yapılan zam oranı kadar artış yapılabileceği de konuşuluyor. Bu durumda da asgari ücretin 11 bin 500 TL olması gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mayıs’ı işaret etmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralık ayında son asgari ücreti açıklarken Mayısı işaret ederek, "Beklenmedik bir durumla karşılaşırsak asgari ücrette yeni bir düzenleme daha yapabiliriz" demişti.

Bakan Bilgin’den üzen açıklama

Asgari ücrete ocak ayında gelen zam enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında eridi. Asgari ücretli çalışanlar, seçimi de dikkate alarak ek zam için Mayıs ayını bekliyordu. Emekli ve gazi aylıklarına yapılan zam sonrası beklentileri artar asgari ücretlilere kötü haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin verdi.

Asgari Ücret Ara Zam

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir.” dedi.

Bakan Vedat Bilgin, "Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir. Enflasyonun yüzde 20'lere gerilere düştüğü bir ortam var.” dedi.

Seçim bitene kadar beklenti sürecek

Bakan Vedat Bilgin'in son açıklamasıyla umutlar kırılsa da 14 Mayıs'taki seçim öncesi iktidarın asgari ücrete yönelik bir artışa gideceği beklentisi halen devam ediyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal