Arka Sokaklar dizisinde Rıza Baba karakterine can veren usta oyuncu Zafer Ergin, kendisinden döviz bozmasını istediğini söyleyen vatandaşın hareketlerinden şüphelendi ve şahsı yanına alarak karakola başvurdu. Ergin, soruşturmanın ardından ‘İkimiz de şikayetçi olmadık. Dövizler de sahte değilmiş. Çok bağırıp, çağırınca şüphelendim. Karakolda ufak bir polisiye macera yaşadık’ dedi.
Kanal D’nin sevilen dizisi Arka Sokaklar’da Emniyet Amiri Rıza Soylu karakterini canlandıran Zafer Ergin, karakolluk oldu.
Bir vatandaş, Etiler’de usta oyuncu Zafer Ergin’den döviz bozmasını istediğini söyledi. Ergin ise vatandaşın tavırlarından şüphelendi.
Bunun üzerine Zafer Ergin, şahsıda yanına alarak Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne başvurdu.
78 yaşındaki oyuncu Zafer Ergin ve döviz bozdurmak isteyen şahıs yaklaşık bir saat karakolda kaldı.
Usta oyuncu, soruşturmanın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ergin, şu ifadeleri kullandı:
‘İkimiz de şikayetçi olmadık. Dövizler de sahte değilmiş. Çok bağırıp, çağırınca şüphelendim. Karakolda ufak bir polisiye macera yaşadık’
Zafer Ergin, Arka Sokaklar nedeniyle yaşadıkları bazı hoş anıları şöyle anlatmıştı: ‘Emniyetten bazı dostlarım, 'Sizin yaptığınız işin hesabını bizden soruyorlar; 'Onlar çabucak hallediyor' diyorlar'. Tabii bu yaptığımız bir oyun. İyiye, doğruya gittiğimizin farkındayız. Bu yolda devam ediyoruz, devam da edeceğiz’