16.03.2022-10:16 (Son Güncelleme:16.03.2022-14:48)


1

Zabıta maaşı ne kadardır?

Zabıta maaşı ne kadardır?

Zabıta memurlarının maaşları, kıdem, kademe ve çalışma koşullarına göre farklılık arz ediyor. En düşük zabıta memuru maaşı 5800 lira iken en yüksek maaşı ise 7500 liradır. Tabi bu rakamlar sadece maaşlardır. Ek göstergeler, sosyal yardımlar ve görevlendirmelerle bu rakamlar hayli büyüyor. Tabi Zabıtalık mesleğinde makam, mevki ve rütbe yükseldikçe maaşlar da artıyor. Ayrıca hizmet yılı farkı da bunlara eklenince Zabıta memurluğu maaşı günümüz koşullarında uygun bir maaş oluyor. Zabıta memuru maaşlarını arttıran bir diğer faktör ise evlilik ve çocuk sahibi olmadır. Evli ve çocuk sahibi olan zabıta memurlarının maaşlarına ek sosyal yardımlar da ekleniyor. Yapılan bu eklemelerle maaşları en az yüzde 10 artış gösteriyor.



2

Zabıta Memuru nasıl çalışır?

Zabıta Memuru nasıl çalışır?

Daha önce Zabıtanın göre ve sorumlulukları ile ilgili tanımlamayı yapmıştık. Bu tanımlamalara göre zabıtanın görev ve sorumluluk alanı şehrin her noktasıdır. Ve dolayısıyla zabıtalar mobil ve sabit nokta çalışmak zorunda kalıyorlar. Bu da zabıtaların maaşını olumlu anlamda etkiliyor. Yani Zabıta personelinin görev yerinin durumuna göre de maaşında bir farklılık gösteriyor. Zabıtalık Kurumu, diğer kamu personellerinde olduğu gibi sıkı bir hiyerarşik yapıya sahiptir Bu hiyerarşik yapıda, amir ve yöneticilerin maaşları memurdan hayli yüksektir.



3

Zabıta Amiri Komiserin maaşı ne kadar?

Zabıta Amiri Komiserin maaşı ne kadar?

Zabıta müdürlüğü sistemi içerisinde Komiserlik rütbesi, zabıta memurlarının ilk amir rütbesidir. Komiserler ve komiser yardımcılarının maaşları zabıta memurlarından çok az fazladır. Yani aralarındaki fark o kadar da yüksek değildir. Emsal yıllarda çalışmış bir memur maaşıyla aralarında maksimum 1000 tl fark bulunmaktadır Zabıta Komiserliği de yine Zabıta memurluğu gibi sınavla girilebilin bir meslektir. En az lise mezunu olmak geriyor. Bu arada Zabıta amirlerinin maaşlarını belirten bir diğer konu da eğitim seviyesidir. Eğitim seviyesi ne kadar yüksek ise maaş farkı o kadar olur. Diğer yandan Zabıta Amirinin maaşı daha da yüksektir.



4

Zabıta Amiri maaşı ne kadardır?

Zabıta Amiri maaşı ne kadardır?

Zabıta amiri, zabıta memuru ve komiserinden daha yüksek maaş almaktadır. Son rakamlara göre amir maaşı 10 bin liraya yakındır.



5

Zabıta Müdürü maaşı ne kadardır?

Zabıta Müdürü maaşı ne kadardır?

Belediyelerdeki Zabıta kurumu içerisinde görev ve sorumluluğu en çok olan Zabıta Müdürüdür. Zabıta müdürü, kelimenin tam anlamı ile belediyenin her alanından sorumludur. Sosyal düzenin devamı ve hayatın normal seyrinde devamı için zabıta müdürü büyük çaba sarfeder. Bu sorumluluk ve ağır yükten dolayı Zabıta Müdürü’nün maaşı diğer amir ve yöneticilere göre de yüksektir. 10 bin liranın çok üstünde bir maaşı alır. Lise mezunu ile Üniversite mezunu zabıta maaşı arasındaki fark 500 tl olarak Üniversite mezunu lehinedir.



6

Zabıta olma şartları nelerdir, nasıl zabıta olunur?

Zabıta olma şartları nelerdir, nasıl zabıta olunur?

Zabıta memuru olmanın şartlarının başında, kamuda çalışmasına engel olacak herhangi bir sicil kaydı ve engelinin bulunmaması gerekiyor. Diğer şartlar ise şöyledir: - TC. Vatandaşı olma - En az lise ve dengi bir okuldan mezun olma - Adli sicili temiz olma - Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olma - 31 yaşından gün almama - Kadınların en az 165 cm, erkeklerin ise en az 175 cm boyunda olması - Vücut kitle indeksinin 18 ile 27 aralığında olması - Erkeklerin askerliklerini yapmış veya tecil ettirmiş olması - KPSS ilgili puan türünden en az 70 alma

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr