Yüzyılın felaketinde mucizeler devam ediyor: İlk sözleri yürekleri sızlattı

Kahramanmaraş’taki depremin merkezlerinden Onikişubat ilçesinde 15 yaşındaki genç, arama kurtarma ekiplerinin fedakarca çalışmaları sonrasında 60 saatin sonunda çıkarıldı. Gencin ilk sözleri yürekleri sızlattı.

10.02.2023-10:33 - (Son Güncelleme: 10.02.2023-17:43)

6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 04.17’de yaşanan yıkıcı depremler sonucunda binlerce bina yıkılırken, bir o kadar vatandaş hayatını kaybetti, çok daha fazlası da yaralandı. Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde enkaz altında kalan 15 yaşındaki Abdullah Gümüştoki 6 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.

İlk sözleri yürekleri sızlattı

Binanın 2’inci katında bulunan Gümüştoki, bölgeye getirilen ekskavatörün yardımı ile 6 saatlik çalışmanın ardından çıkarıldı. Önce açılan küçük bir delikten Abdullah ile konuşan ekipler ona su ve hava desteği verdi ve enkaz başında bekleyen amcası ve annesi ile görüştürdü.

Kahramanmaraş Deprem Son Dakika

Annesinin elini tutan 15 yaşındaki gencin annesine "Seni çok seviyorum" demesi duygulandırdı. Sağlık ekipleri ve arama kurtarma ekiplerinin dikkatli çalışmalara ile genç kurtarıldı. 15 yaşındaki gencin "dışarısı daha soğuk" dediği görüldü.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal