Yüzleri güldüren haber geldi! İhtiyaç sahiplerine aylık 1.475 lira para yardımı yapılacak!

Durumu olmayan vatandaşların zorlu şartlar altından kalkabilmesi için çeşitli yardımlar yapılmaktadır. Ülkemizde yer alan birçok kurum ve kuruluş tarafından yapılan yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bu yardımları sağlayan bir kurumda Vakıflar Genel Müdürlüğü’dür. Peki, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından hangi yardımlar yapılmaktadır. İşte merak edilen sorunun yanıtı…

22.05.2022-23:56 - (Son Güncelleme: 22.05.2022-23:56) Yüzleri güldüren haber geldi! İhtiyaç sahiplerine aylık 1.475 lira para yardımı yapılacak!

Ülkemizde ihtiyaçlarını karşılayamayan giderlerine yetişemeyen birçok ihtiyaç sahibi vatandaş yer almaktadır. Bu kişiler için çeşitli kurumlar tarafından yardımlar yapılıyor. Yardım yapan bir kurumda Vakıflar Genel Müdürlüğü’dür.Yeni dönemde sunmuş olduğu hizmetler vatandaşlar ile paylaşan kurum hizmetlerini Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olarak sürdürmektedir. Hizmet kapsamını genişletmek ve daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak isteyen Vakıflar Genel Müdürlüğü, nakit, gıda, öğrenci yardımı gibi seçeneklerle gelmektedir. Peki, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından hangi yardımlar yapılmaktadır. İşte merak edilen sorunun yanıtı…

2022 Vakıflar Genel Müdürlüğü fakirlik maaşı nedir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün sunmuş olduğu yardımlar ile ülkemizde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmaktadır. 2022 yılından da hizmetlerine ara vermeyen Vakıflar Genel Müdürlüğü, vatandaşlara sağlamış olduğu fakirlik maaşı yardımı için bir açıklama yaptı. Sunulan bu hizmetten kimlerin yararlanabileceğini ve hizmetin güncel tutarını açıklayan Vakıflar Genel Müdürlüğü, başvurularını da başlattı. Sunulan bu hizmetten kimlerin yararlanabileceği de merak edilmektedir. Hizmetten yararlanabilecek olan kişiler şu şekildedir:

Kendi bakımını yapamayan 65 yaş üstü vatandaşlar,

Engelli vatandaşlar,

Hane içi kişi başına düşen ortalama aylık geliri asgari ücretin 3'te 1'inden düşük olan tüm vatandaşlar.

Kurum tarafından açıklanan güncel tutarda 1.474,07 TL olarak güncellendi. Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların bölgelerinde yer alan Vakıflar Genel Müdürlüğü hizmet binalarına bizzat kendileri giderek başvuru yapabilirler.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yardımları

2022 Vakıflar Genel Müdürlüğü kuru gıda yardımı nedir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sunulan bir hizmette kuru gıda yardımıdır. Sunulan paket içerisinde 15 adet ürün yer almaktadır. Bu yardımdan ihtiyacı olduğunu kanıtlayan bütün vatandaşlar yararlanabilmektedir. Kuru gıda yardım kolisinden yararlanmak isteyen kişiler E- Devlet üzerinden başvuru yapabildiği gibi bölgelerinde yer alan Vakıflar Genel Müdürlüğü hizmet binalarına giderek de başvuru yapabilirler.

2022 Vakıflar Genel Müdürlüğü öğrenci bursu nedir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, ortaöğretim ve yükseköğrenim öğrencilerine de yardım yapmaktadır. İhtiyacı olan öğrencilere burs veren kurum ortaöğretim için ayılık 100 TL, yükseköğrenim içinde aylık 400 TL burs vermektedir.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal