Yüzerek Avrupa'ya Sığınan Suriyeli Yusra Mardini Engelleri Aştı Olimpiyatlara Katıldı!

Türkiye'den yüzerek Yunanistan'dan Almanya'ya giden Suriyeli sığınmacı 'Her birimizin farklı bir hikayesi var ama hepimizin ortak bir yanı var. Biz, hayallerimizi canlı tutmayı seçtik' dedi.

07.07.2021-10:01 - (Son Güncelleme: 07.07.2021-17:53) Yüzerek Avrupa'ya Sığınan Suriyeli Yusra Mardini Engelleri Aştı Olimpiyatlara Katıldı!

Türkiye'den tüm çabasını gösterip yüze yüze Yunanistan'dan Almanya'ya ulaşan Suriyeli sığınmacı ve olimpik yüzücü Yusra Mardini, kulaçlarını 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanmak için atacak.

'BAŞLAMA NOKTAN SENİ TANIMLAMAZ'

Suriyeli yüzücü Mardini, Japonya'da 23 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek olan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı'nda mücadele gösterecek. Buna bağlı olarak Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), internet sitesinden başarılı yüzücü Mardini ile ilgili yayınladığı bir videoda desteğini belli ederek 'Başlama noktan seni tanımlamaz. Yusra Mardini bize her sığınmacı olimpik atletin hikayesinin ne kadar farklı olduğunu hatırlatıyor' ifadelerine yer verdi.

MOTORU ARIZALANAN BOTU 4 SAAT BOYUNCA ÇABALAYIP KIYIYA GETİRDİ

Ülkelerinde çıkan iç savaşın başlamasından sonra Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan Mardini, 20 kişiyi taşıyan küçük bir botla Yunanistan'a gitmeye çalışmıştı. O sıralarda 17 yaşında olan Mardini, motoru duran ve su almaya başlayan botu, kız kardeşiyle denize girip Midilli Adası sahillerine kadar 4 saatten fazla iterek kıyıya ulaştırmayı başarmıştı.


'BİZ HAYALLERİMİZİ CANLI TUTMAYI SEÇTİK'

Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından yayınlanan videoda konuşan Mardini, herkesin farklı hayalleri olduğuna ama ortak bir yanları da olduğunu dile getirerek 'Biz, tek milletten değiliz, aynı dili konuşmuyoruz. Her birimizin farkı bir hikayesi var. Ama hepimizin ortak bir yanı var. Biz, hayallerimizi canlı tutmayı seçtik' ifadelerini kullandı. Olimpik yüzücü Mardini, Suriye'de çıkan iç savaştan 2015 senesinde kaçtı ve Avrupa'da sığınmacı statüsünde olimpik yüzücü konumunda bulunuyor.

Başarılı yüzücü Mardini onun kaderini yaşayan herkesin hayallerinin çok başka yerlerden geldiğine değinerek, 'Her birimiz, hayallerini; okyanusların, çöllerin ve şehirlerin ötesine taşıyarak bir araya getirdi ve sınırlara meydan okuyan ve herkese ait kendimizden büyük bir takım oluşturdu' ifadelerini kullandı.

HİKAYEMİ ANLATMAK İÇİN KONUŞMALAR YAPIYORUM

Diğer yandan yüzücü Mardini, daha önce Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) İyi Niyet Elçisi olarak da atanmıştı. Bu görev doğrultusunda açıklamalarda bulunan Mardini bütün sığınmacılara çağrıda bulunarak, 'Sığınmacıları temsil etmekten onur duyuyorum. Berlin'de yaşıyorum. Hikayemi anlatmak için konuşmalar yapıyorum. Bütün sığınmacılara, eğitimlerine ve hayatlarına kaldıkları yerden devam etmeleri çağrısında bulunuyorum' şeklinde konuştu.


'SIĞINMACI TAKIMININ SONSUZA KADAR VAR OLMASINI İSTEMİYORUM'

2017 senesinde BMMYK İyi Niyet Elçisi olan Mardini, 'Sığınmacı takımının sonsuza kadar var olmasını istemiyorum. Çünkü sığınmacı sorunun sona ermesini istiyorum' ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Mardini, savaş bittikten sonra da Suriye'ye dönmek istiyor.

29 SIĞINMACI SPORCU TOKYO 2020'DE MÜCADELE EDECEK

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı'nda 12 branşta 29 sporcu mücadele edecek.

İlk olarak 10 sporcuyla 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda temsil edilen Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı, olimpiyat bayrağıyla açılış törenine katılacak. Olimpiyatların kurucu ülkesi konumundaki Yunanistan'ın ardından ikinci takım olarak tören alanına girecek sığınmacı sporcular, dünyaya barış mesajı verecek.

Atletizm, badminton, boks, kano, bisiklet, judo, karate, tekvando, atıcılık, yüzme, halter ve güreş branşlarında mücadele edecek Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı'nda, Rio 2016'ya katılan 6 sporcu, bir kez daha olimpiyat heyecanı yaşayacak.

Yusra Mardini de, 2016 senesinde olan Rio Olimpiyatları'nda 'Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı'nda 10 sporcu arasına yer almıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal