Yüz Serumu Nedir?

Nemlendirici, güneş kremi gibi cilt bakım ürünleri çoğunluk tarafından biliniyor olsa da hala henüz çoğu kişinin cilt bakım rutinine eklemediği bazı aşamalar bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de yüz serumu. Peki yüz serumu nedir?

23.06.2020-12:10 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-12:09) Yüz Serumu Nedir?
Yüz serumu konusunda ne olduğu ve ne işe yaradığı ile ilgili oldukça fazla soru sorulmaktadır. Sizinle yüz serumu nedir gibi sorularınız varsa gelin birlikte detayları bakalım.
Yüz serumu, cilt temizlendikten sonra ve nemlendirilmeden önce uygulanan bir ara üründür. Çoğunlukla su gibi bir kıvamı olsa da cilt serumları güçlü içeriklere sahip olarak üretilirler. İçerdiği güçlü içerikler sayesinde nemlendirici gibi ürünlerden daha kolay bir şekilde cilde nüfuz ederler. Genellikle özel bir soruna yönelik olarak üretilirler. Nemlendirici, kırışıklık giderici, leke azaltıcı ve cilt tonu eşitleyici gibi türleri bulunmaktadır. En çok tercih edilenleri leke giderici ve nemlendirici olanları diyebiliriz. Nemlendirici krem öncesinde kullanıldığında uygulayacağınız nemlendiricinin de etkisini artırıcı bir görev üstlenir. Cilt serumu sonrasında sürülen nemlendirici krem cilt tarafından daha kolay bir şekilde emilir ve böylelikle cilt üzerindeki faydalarını daha çok gösterir.
Nemlendirici Yerine Yüz Serumu Kullanılır mı?
Yüz serumu içerisinde yoğun nemlendirme özelliği olan hyaluronik asit, seramidler gibi etken maddeler içerse de tek başına bir nemlendirici krem görevi görmemektedir. Su gibi olan kıvamlarıyla nemlendirici kremlerden daha hafiftir. Nemlendirici kremler gibi cilt üzerinde bariyer oluşturmaz. Serumların görevi cildin derinine nüfuz etmektedir. Bununla birlikte nemlendirici öncesinde yüz serumu kullanmak nemlendiricinizin de cildinize daha iyi nüfuz etmesini sağlar ve nemi cilde daha iyi hapseder. Bu sebeple nemlendirici aşamasını atlamadan yüz serumu kullanırsanız oldukça olumlu etkilerini göreceksinizdir.
Yüz Serumları Nasıl ve Ne Sıklıkla Uygulanmalıdır?
Yüz serumu uygulaması öncesinde cildin cilt tipinize uygun uygun bir temizlik ürünü ile iyice kirden ve yağdan arındırılması gerekiyor. Cildinizi temizleyip yıkadıktan sonra bir peçete yardımıyla tahriş etmeden kurulamalısınız. İşte bu kurulama sonrasında cilt serumunuzu ve ardından nemlendirici kreminizi yüzünüze uygulayabilirsiniz. Cilt serumlarının yıkama ile diğer aşamalar arasında kullanılması gerektiği unutulmamalı. Önce diğer ürünlerinizi sürüp ardından diğer ürünlerinizi kullanırsanız etkisi azalacaktır. Uygulama sırasında önceliği yüz serumuna vermelisiniz.
Yüz Serumu Fiyatları Yüksek mi?
Yüz serumu fiyatları diğer cilt bakım ürünlerine nazaran daha yüksek olabilmektedir. Bunun sebebi içeriklerinde çok fazla cilde yararlı etken madde bulundurmalıdır. Alacağınız serumun fiyatını hak edip hak etmediğini içeriğine bakarak anlayabilirsiniz.
Yüz Serumu Çeşitleri
Yüz serumları esas olarak su bazlı ve yağ bazlı olarak ikiye ayrılmaktadır. Farklı cilt sorunları için fazla etken maddeler içeren serumlar üretilmektedir. Yüz serumlarında en çok kullanılan etken maddelere örnek olarak hyaluronik asit, e vitamini, c vitamini ve retinolleri verebiliriz. Çoğunlukla hyaluronik asit içerenler nemlendirme özelliği ile, c vitamini içerenler leke giderici özelliği ile, retinol içerenler kırışıklıkları giderici etkisi ile ön plana çıkmaktadır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal