Yüz Şekline Göre Güneş Gözlükleri

Rengine, modeline, markasına, fiyatına ve yüz şekline göre güneş gözlükleri arasından seçim yapmak oldukça zor bir konu. Ancak güneş gözlüğü seçimi yaparken genel olarak atlanan ve saydığımız parametreler arasında belki de en önemlilerinden biri olan gözlüğün yüz şekline uyumlu olması kesinlikle atlanmaması ger

09.04.2020-14:20 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-14:17) Yüz Şekline Göre Güneş Gözlükleri

Yüz Şekline Göre Güneş Gözlükleri

Rengine, modeline, markasına, fiyatına ve yüz şekline göre güneş gözlükleri arasından seçim yapmak oldukça zor bir konu. Ancak güneş gözlüğü seçimi yaparken genel olarak atlanan ve saydığımız parametreler arasında belki de en önemlilerinden biri olan gözlüğün yüz şekline uyumlu olması kesinlikle atlanmaması gereken bir ayrıntı

Yuvarlak bir yüze sahip olanlar yüz şekline göre güneş gözlükleri arasından daha köşeli ve büyük modelleri tercih etmeliler. Yüzün yuvarlaklığını desteklemek yerine bu görünümü biraz kırmak adına ebatları yüzden daha büyük, yani çerçeveler bir parça dışarı taşacak şekildeki gözlükler yuvarlak yüzlüler için ideal seçimler olacaktır. Yuvarlak ve küçük gözlüklerden kesinlikle kaçınılmalı.

Gelelim oval yüzlülere. Oval yüz diğer yüz şekillerine oranla çok daha avantajlı bir yüz şeklidir. Orantılı çerçevelerin çoğu oval yüz şekline göre güneş gözlükleri arasında yer alır. Dikdörtgen formlu gözlükler oval bir yüze sahip olanlar için en ideal seçimlerden olacaktır.

Eğer uzun bir yüze sahipseniz oval ve büyük ebatlı gözlükleri tercih edin. Küçük gözlükler yüzün olduğundan daha uzun görünmesini sağlayacaktır. Kare yüz şekline göre güneş gözlükleri ise aynı şekilde oval ve yüzü enine kaplayacak tarzda olanlardır. Üçgen yüzde ise en iyi duracak gözlükler yuvarlak hatlara sahip ve kalın gözlüklerdir. Yüz şeklinizden emin olduktan sonra gözlük tercihinizi bu yorumları dikkate alarak yapmanızda fayda var.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal