Yüz için en iyi güneş kremi nasıl seçilir, kaç faktör olmalı? Yüz için en iyi güneş kremi markaları

Yaz aylarının başlaması ile birlikte güneşin etkileri de giderek yükseliyor. Vücut için kullanılan güneş kremlerinin yanı sıra, yüz güneş krem kullanımlarını da aksatmamak gerekiyor. Fakat, yüz için nasıl bir güneş kremi seçilir, kaç faktör olmalıdır? soruları sıklıkla soruluyor. Bu yazımızda tüm bu ve benzer sorulara yanıt bulurken aynı zamanda yüz için en iyi güneş kremi markalarına da yer vereceğiz..

28.06.2022-06:09 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-06:09) Yüz için en iyi güneş kremi nasıl seçilir, kaç faktör olmalı? Yüz için en iyi güneş kremi markaları

Güneş kremleri, aslında sadece tatile gidilince değil,günlük hayatta da düzenli olarak kullanılması gereken ürünlerin başında gelir. Vücut için ayrı yüz için ayrı olarak geliştirilen güneş kremlerini kullanmada çok önemli bir noktaya da dikkat etmek gerekir. O da, doğru güneş kremi kullanımı.. Bu yazımızda özellikle kullanılması gereken yüz güneş kremlerini aslında kaç faktör olarak seçilmesini anlatırken aranan en iyi markalara da yer vereceğiz.

Yüz için en iyi güneş kremi nasıl seçilir, kaç faktör olmalı?

Güneş kremleri, cildi güneşin zararlı ışınlarından ve o ışınların yaydığı etkilerden korumak için kullanılır. Sadece yaz aylarında değil günlük hayatta da güneşin tüm bu olumsuz etkilerinden korunabilmek adında düzenli olarak güneş kremi kullanmalıdır.

Yüz için en iyi güneş kremi markaları

İyi bir güneş korucuyu kremin hem UVA hem de UVB ‘ye karşı etkili olması gerekiyor. Suya ve terlemeye de karşı olması gereken güneş kremleri, içeriğinde toksik maddeler bulundurmamalı, cildi tahriş etmemeli ve en önemlisi yeterli koruma faktörüne yani SPF özelliğibe sahip olmalıdır.

Güneş kremi alırken ilk olarak geniş spektrumlu korumaya sahip olmasına bakılır. Bu özellikler başında ise UVA koruması ile UVB koruması gelir. Bu korumaların kremin en az 1/3'ünde olması gerekiyor. Ayrıca uzmanlar genel olarak SPF15, SPF 30 ve SPF 50 güneş kremlerinin de kullanılabileceğini söylerler.

Yüz için en iyi güneş kremi markaları

1) Lancaster Sun Sensitive

Yüz için en iyi güneş kremi markaları

İçeriğinde Lancaster Sensiboost Complex barındıran Lancaster Sun Sensitive serisiyle cildinizi güneşe karşı koruyabilirsiniz. Cildin gübneşin zararlı etkilerine karşı koyan Lancaster Sun Sensitive, aynı zamanda kızarıklık ya da tahrişi de engelliyor. Güneşten saklanmanıza gerek bırakmayan Lancaster Sun Sensitive, düzenli kullanım sayesinde hassas olan cildinize sağlıklı bir bronzluk sağlıyor.-

2) Lancaster Sun Beauty

Yüz için en iyi güneş kremi markaları

Lancaster Sun Beauty adlı güneş bakım serisi altın rengine sahiptir. Eşit dağılımlı ve ışıltılı bir bronzluk sağlayan Lancaster Sun Beauty, geniş spektrumlu koruma sağlar. Aynı zamanda nemlendirici dokuları sayesinde cildinize korumanın yanı sıra bakım da sağlayan güneş kremiyle hem cildinizi koruyun hem de efsaneleşen Lancaster altın rengi bronzluğunu elde edin.

3) Shiseido Clear Stick UV Protector SPF50+

Yüz için en iyi güneş kremi markaları

Güneşten gelen zararlı ışınlarına karşı yüksek faktörlü bir koruma sağlayan stik şeklinde şeffaf güneş koruyucu olan hiseido Clear Stick UV Protector SPF50+, su ve ter ile temas sırasında daha da fazla güçleniyor. Bu özelliğini Wetforce teknolojisiyle alan güneş kremi cilt yüzeyinde kesinlikle beyaz iz bırakmıyor. Cildi UVA ve UVB ışınlarına karşı savunurken aynı zamanda tüm cilt tiplerine de rahatça kullanılıyor.

4) Nuxe Güneş Koruyucu Yüz ve Vücut Kremi SBF 50

Yüz için en iyi güneş kremi markaları

Yaşlanmaya karşı bir koruma sağlayan güneş kremi, leke görünümü oluşmasına karşı da üstün koruma sağlar. Nemlendirmede etkisi yüksek olan Nuxe Güneş Koruyucu Yüz ve Vücut Kremi SBF 50, hafif akışkan dokusuyla da suya dayanıklıdır. Spor aktiviteleri için de uygun olan güneş kremi ışığa duyarlı değildir ve kesinlikle alkol ve paraben içermez.

5) La Roche Posay Anthelios Invisible Fluid SPF 50 Güneş Kremi

Yüz için en iyi güneş kremi markaları

Anthelios ürünlerinin içinde en yüksek UVA koruması içeren bu güneş kreminin yüksek spektrumlu koruması ise ciltte UVA ve UVB ışınlarına karşılık olarak tam bir kalkan görevi görür. Kızılötesi ve hava kirliliğinden dolayı cildin zarar görmesini en aza indirmeyi destekleyen güneş kremi, suya, kuma ve tere karşı da oldukça dayanıklı. Güneş kremini aynı zamanda göz çevresine bile kullanabilirsiniz. Çünkü batma hissi oluşturmuyor.

6)The Organic Pharmacy Cellular Protection Sunscreen SPF 50

Yüz için en iyi güneş kremi markaları

İngiltere'de üretilen The Organic Pharmacy Cellular Protection Sunscreen SPF 50, tamamen doğal yapısıyla dikkat çekiyor. Yüzde 100 organik içeriği ile ününe ün katan güneş kremi, cildinizi güneşin UVA/UVB ışınlarına karşı korur ve yaşlanma belirtilerini de onarır. Güneşten kaynaklanan izleri ve lekeleri de gidermeyi hedefleyen The Organic Pharmacy Cellular Protection Sunscreen, tende iz bırakmaz ve kolayca emilir.

7) Mesoestetic Sun Protective Body Lotion

Yüz için en iyi güneş kremi markaları

1984'de kurulan ve gerçekleştirdiği AR&GE çalışmaları ile adını her yere duyuran yeni güneş kremi, Mesoprotech teknolojisiyle geliştirilmiştir. Ciltte erken yaşlanmaya neden olan UVA ve UVB ışınları ile birlikte kızıl ötesi radyasyona karşı da üstün koruma sağlayan esoestetic Sun Protective Body Lotion, kremsi ve ipeksi emülsiyon özelliğiyle kolayca vücuda sürülür ve hızla emilir. Cilt nemlendirici etkisi yüksek olan güneş kremi, tüm cilt tiplerine de uygundur.

8) Vichy Capital Soleil Mattifying SPF 50+

Yüz için en iyi güneş kremi markaları

Vichy tarafından geliştirilen yüksek korumalı matlaştırıcı yüz kremi Capital Soleil Mattifying SPF 50+, parlama kontrolünü ele alır ve sürülmesinin heme ardında anında mat etki bırakır. Bu özelliğini ise içeriğinde Yeşil Kil ve Probiyotik Türevi Bifidus Özü ile zenginleştirilmiştir. Geniş spektrumlu UV koruması sağlayan güneş kremi, karma ve yağlı ciltler içinde özel olarak üretilmiştir. Capital Soleil Mattifying SPF 50+, kuru bitiş sağlaması kullanıcıya yağlı olmayan bir his yaratırken 3 etkiye sahip olan ürün ciltte bulunan fazla yağı emerek parlamayı kontrol altına alır.

9) Babe

Yüz için en iyi güneş kremi markaları

Babe'nin yüz için geliştirdiği 50+SPF İçeren Yağsız Güneş Kremi (Facial Sunscreen Oil-Free Spf 50+), içeriğinde bulunan yüksek güneş koruma faktörüyle cildi UVA/UVB ışınlarına karşı korur. Cilt nemlendirmesini destekleyen güneş kremi, hafif ve yağsız yapısıyla ciltte hiç iz bırakmıyor. Öabuk emilme özelliği ile parlamanın da önüne geçen Babe, suya da dayanıklıdır. Özellikle karma ve yağlı ciltler için ideal olarak gösterşilen markanın Vücut İçin 50+ SPF İçeren Güneş Spreyi de (Sunscreen SPF50 + Spray) aynı özellikleri taşır.

10) Hawaiian Tropic Protective Sun Lotion SBF 30

Yüz için en iyi güneş kremi markaları

Doğal tropikal esansıyla ününe ün katan olan Hawaiian Tropic Protective Sun Lotion SBF 30 ipeksi yapısı ve yumuşak sürümüyle cildinizi nemlendirir. Güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarına karşı da üstün koruma sağlayan güneş kremi, suya dayanıklı olup aynı zamanda E vitamini içerir. Bu E vitamini ise cildinizi güneş ışınlarına karşı korunurken nemlendirilmesine ve beslenmesine yardımcı oluyor. Hafif formülü sayesinde de ciltte kolayca dağılan güneş kremi ayrıca hipoalerjeniktir.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal