Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor: Ödemeler bugün hesaplara yatırılacak

Yaklaşık 2 milyon emekliyi ilgilendiren Temmuz dönemi zam farkları bugün hesaplara aktarılacak. İşte detaylar...

28.07.2023-09:24 - (Son Güncelleme: 28.07.2023-17:04)

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan  vatandaşların Temmuz ayına ait Zam farklarının bugün hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Memur emeklilerinin, dul ve yetimlerinin yüzde 25 Zam ile oluşan zam farkı yatırıldı. Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların Temmuz dönemi zam farkları bugün ödenecek.

Ödemeler bugün hesaplara yatırılacak

Akşam’ın haberine göre; Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan açıklamada, bu aylıkları alan toplam 2 milyon 393 bin 142 kişinin 1 Temmuz itibarıyla oluşan aylık farklarının banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yatırıldığı belirtildi. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 

Zam Farkları

"Aylıklarını her ay alanlara, Temmuz'da 1 aylık tutarında aylık farkı ödenecek.

Aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan; Mayıs-Haziran- Temmuz dönemindekilere Temmuz'da 1 aylık tutarında, Haziran-Temmuz-Ağustos dönemindekilere Temmuz ve Ağustos olmak üzere 2 aylık tutarında, Temmuz-Ağustos- Eylül dönemindekilere ise Temmuz, Ağustos ve Eylül'de olmak üzere 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirildi."

En az 1975 TL ödeme yapılacak

Yüzde 25'lik Temmuz zammıyla en düşük memur maaşı 7 bin 901 lira 66 kuruşa çıktı. En düşük maaşta bin 945 lira 42 kuruşluk artış yaşandı.

Buna göre 1 aylık zam farkı alacak emekliye en az bin 945 lira 42 kuruş tutarında zam farkı yatırılacak.

3 aylık zam farkı alacak emekliye ise en az 5 bin 926 lira 26 kuruşluk ödeme yapılacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal