Yusufeli Köprüsü açıldı: İki yaka birleşti, Artvin'e gidiş gelişte yol 25 dakika kısaldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yusufeli Barajı ve HES projesi nedeniyle değişen kara yolu ağında önemli bir rol oynayan Yusufeli Merkez Viyadüğü'nde son aşamaya gelindiğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, viyadüğün son segmentinin yerine konularak iki yakayı bir araya getirdiklerini belirtti.

20.02.2024-14:32 - (Son Güncelleme: 20.02.2024-17:21) Yusufeli Köprüsü açıldı: İki yaka birleşti, Artvin'e gidiş gelişte yol 25 dakika kısaldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, Artvin'de inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES projesi kapsamında değişen kara yolu ağındaki önemli bir yapı olan Yusufeli Merkez Viyadüğü'nde çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini duyurdu.

Bakan Uraloğlu, Yusufeli Barajı'nın Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen ve 275 metre yüksekliğiyle kemer baraj sınıfında Türkiye'nin birinci, dünyanın 5. en yüksek barajı olduğuna dikkat çekti. Yusufeli Barajı ve HES projesi sebebiyle Yusufeli ilçe merkezi ile 7 köyün tamamen sular altında kaldığını hatırlatan Bakan Uraloğlu, bu değişiklik nedeniyle bölgedeki kara yolu ağında yapılan düzenlemelerin önemine vurgu yaptı.


Ulaşım daha güvenli hale gelecek

Yusufeli Merkez Viyadüğü'nün tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki ulaşımın daha güvenli ve etkili hale geleceği, aynı zamanda bölgenin ekonomik ve turistik potansiyeline katkı sağlayacağı belirtilmektedir. Bakan Uraloğlu, Yusufeli Merkez Viyadüğü'nün inşasındaki son aşamaların tamamlanmasının ardından projenin hizmete alınacağını belirtti.

Uraloğlu, 7 köyün yerleşim yerlerinin değiştirilmesi sürecinde devletin hızla hareket ettiğini ifade etti. Yusufeli Barajı ve HES projesi kapsamında sular altında kalan bu köylerin yeni yerleşim yerlerinin oluşturulması için devletin gereken adımları attığını belirten Bakan Uraloğlu,“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Kasım 2022’de katıldığı törenle vatandaşlarımız evlerini teslim almıştı. Hak sahipleri eski ilçe merkezinin üst kotlarında bulunan Sakut ve Yansıtıcılar bölgesinde inşa edilen yeni yerleşim yerine taşındı. Hiçbir vatandaşımız mağdur edilmedi.”dedi.

Viyadük çalışmaları sona erdi

Yusufeli ilçesinde yeni ilçe merkezine ulaşımda önemli rol oynayacak olan merkez viyadüğünün de oldukça önemli olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, viyadüğün tamamlanma aşamasına geldiğini açıkladı. Yusufeli Barajı ve HES projesinin bölgedeki altyapıyı değiştirdiği ve yeni yerleşim alanlarının oluşturulduğu bu süreçte, viyadüğün tamamlanmasıyla bölgedeki ulaşımın daha etkili ve hızlı bir şekilde sağlanacağını vurgulayarak, “Yeni ilçe merkezini mevcut kara yoluna bağlayacak olan baraj gölü üzerinde 150 metre yüksekliğinde 685 metre uzunluğunda, dengeli konsol ve dökme sistemi kullanılarak inşa edilen viyadük için çalışmalarımız hızla sürüyordu. Çalışmalarda artık sona geldik.” ifadesinde bulundu.


Zamandan, yakıttan, yoldan tasarruf!

Bakan Uraloğlu, Yusufeli ilçesindeki yeni ilçe merkezine ulaşımın sağlanmasında kritik bir rol oynayacak Yusufeli Merkez Viyadüğü'nün tamamlanma aşamasına geldiğini ifade etti. Yusufeli Barajı'nın inşası nedeniyle su altında kalan vadideki yolların yerine yeniden inşa edilen kara yolu güzergahında, iki yakayı birleştirmek amacıyla yapılan viyadüğün son aşamada olduğu belirtildi.

Bakan Uraloğlu, viyadüğün tamamlanması için köprü üzerindeki asfalt çalışmalarının hızla devam ettiğini ve bir an önce tamamlanarak hizmete açılacağını açıkladı. Yusufeli Merkez Viyadüğü'nün tamamlanmasıyla bölgedeki ulaşımın daha etkili ve hızlı bir şekilde sağlanacağı, Yusufeli ilçesine yönlendirilecek ulaşım ağının bölge halkının günlük yaşamını kolaylaştıracağı ve ekonomik faaliyetlere destek olacağı vurgulandı.

Bakan Uraloğlu, köprünün tamamlanmasıyla birlikte şu an kullanılan 16,2 kilometrelik yolun 685 metreye ineceğini ifade ederek, viyadüğün bitmesiyle Artvin'e gidiş-geliş saatinde yaklaşık 25 dakika zaman kazanılacağını belirtti. Ayrıca, bu tasarrufun sadece zamandan değil, aynı zamanda yakıttan da tasarruf sağlayacağına dikkat çekti. Yusufeli Merkez Viyadüğü'nün bölge için önemli bir ulaşım projesi olduğu ve tamamlandığında bölgenin altyapısının güçlendirileceği vurgulandı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal