Yusuf Yazıcı için yolun sonu geldi: Yeni takımı belli oldu

Trabzonspor’a sezon başında kiralık olarak katılan Yusuf Yazıcı, bu sezon beklentilerin çok uzağında kaldı. Sezon sonunda yolların ayrılması beklenen milli futbolcunun yeni adresi de belli oldu.

21.03.2023-10:56 - (Son Güncelleme: 21.03.2023-17:31) Yusuf Yazıcı için yolun sonu geldi: Yeni takımı belli oldu

Geçtiğimiz yıllarda Trabzonspor’da gösterdiği başarılı performans ile Fransa’nın Lille takımına transfer olan ve burada lig şampiyonluğu yaşayan Yusuf Yazıcı, sonrasında yuvası olan bordo mavililere sezon başında kiralık olarak geri dönmüştü. Büyük beklentilerle kadroya dahil edilen Yusuf Yazıcı, önceki yıllardaki performansından çok uzaklarda kaldı. Sezon sonunda Trabzonspor’da başlayacak olan revizyon kapsamında yolların ayrılacağı isimlerden olan milli futbolcunun yeni takımının belli olduğu iddia edildi.

Yusuf Yazıcı için yolun sonu geldi

Yaz transfer döneminin son günlerinde 500 bin euro kiralama bedeliyle Trabzonspor'a transfer olan Yusuf Yazıcı için beklentiler çok büyüktü. Ligi şampiyon olarak tamamlayan Karadeniz ekibi, Avrupa'da hedefini yükseklere koymuş, ligde de bir hayli iddialıydı. Ancak işler istenilen şekilde gitmedi. Yusuf Yazıcı da bu kötü geçen sezonda payını fazlasıyla aldı. Sakatlığın yanı sıra kırmızı kart cezası sebebiyle birçok maçta takımından ayrı kalan Yusuf Yazıcı, hazır olduğu maçlarda da teknik ekibin kararıyla forma giyemedi. Genelde maçların son bölümlerinde oyuna dahil olabilen yıldız oyuncu, 18 maça çıktığı bordo mavili takımda 5 gole imza atabildi. Fanatik'in haberine göre Trabzonspor, büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Yusuf Yazıcı ile devam etmeyi kesinlikle düşünmüyor. Bonservisi alınmayacak olan Milli yıldız, sezonu tamamlar tamamlamaz Fransa'nın yolunu tutacak. Ama Yusuf'un buradaki yaşantısı da da çok uzun sürmeyecek gibi duruyor.

Yusuf Yazıcı

CSKA Moskova yeniden devrede 

Lille ile olan sözleşmesinin son senesine girecek olan Yusuf Yazıcı, Fransız ekibinin teknik direktörü Paulo Fonseca tarafından kadroda düşünülmüyor. Portekizli teknik adamın gelecek planlarında yer almayan 26 yaşındaki oyuncudan kendisine kulüp bulması istenecek. Burada ise devreye Yusuf Yazıcı'nın kiralık olarak forma giydiği CSKA Moskova'nın girmesi bekleniyor. 2022 Ocak ayında yarım sezonluğuna transfer olduğu Rus ekibinde müthiş bir dönem geçiren ve 12 maçta 8 gol 2 asiste imza atan Yusuf, Rusları kendine hayran bırakmıştı. Fransızlarla masaya oturan CSKA Moskova yönetimi, satın alma opsiyonunun fazla olması sebebiyle indirim talep etmiş ancak Lille kabul etmeyince transfer yatmıştı. Rusların bu sefer Yusuf'un sözleşmesinin son senesinde olmasını avantaj olarak kullanması ve bu transferi uygun bir bedelle bitirmesi bekleniyor. Milli futbolcunun da gönlünün CSKA'dan yana olduğu biliniyor.

Türkiye’de de kalabilir

CSKA Moskova dışında Yusuf Yazıcı için Türkiye’de kalma ihtimali de bulunuyor. Adana Demirspor'un da 27 yaşındaki futbolcu için devreye gireceği konuşuluyor. İtalyan teknik adam Montella'nın özel olarak istediği öğrenilen Yusuf için Adana ekibinin Lille ile kontak kurması bekleniyor. (Akşam)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal