Yurtdışı bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç EURO? 2022 Dövizle askerlik fiyatları

Milli Savuma Bakanlığı’nın askerlik celp ve sevk dönemlerini açıklamasıyla beraber yurt dışında yaşayan vatandaşlar güncel bedelli askerlik ücretini merak etmeye başladı. Peki Yurtdışı bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç EURO? İşte 2022 Dövizle askerlik fiyatları...

12.05.2022-09:30 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-09:30) Yurtdışı bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç EURO? 2022 Dövizle askerlik fiyatları

Askerlik celp ve sevk dönemleri geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklandı. Askerlik tarihlerini öğrenen vatandaşlar hazırlıklarına ara vermeden başlarken yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının aklında bedelli askerlik ile ilgili bazı sorular bulunuyor. Bu soruların başında ise ‘’Yurtdışı bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç EURO?’’ sorusu bulunuyor. Bu konuda daha fazla bilgi elde etmek isteyen vatandaşlar arama motorları üzerinden araştırmalarını sıklaştırdı.

Yurtdışı bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç EURO?

Yurtdışında yaşayan vatandaşlar için günümüzde dövizle askerlik sistemi bulunmaktadır. Türkiye gelemeyen gurbetçi vatandaşlar için hayata geçirilen bu sistemle beraber EURO cinsinden bir ödeme yapılarak askerlik yapılabilmesi mümkün olmaktadır.

Dövizle askerlik

Türkiye’de bedelli askerlik ücreti 56.500 TL olarak açıklanmıştı. Güncel döviz kurlarına bakıldığında yurtdışındaki bir kişinin ödemesi gereken miktar ise 3492 Euro’ya denk gelmektedir. Bu ücret döviz kurlarının durumuna göre günlük olarak değişiklik göstermektedir.

Yurtdışında yaşayan ve dövizle askerlik yapmak isteyenler bulundukları yerin Türk Başkonsolosluğu’na bedelli askerlik ücretini yatırmalıdır. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal