Yurt Genelinde Uygulanacak Normale Dönüş Koşulları Belli Oldu!

Yeni tip coronavirüse karşı devletimizin aldığı sıkı tedbirler etkisini gösterdi. Yansıyan son bilgiye göre yurt genelinde normalleşme çalışmaları için kollar sıvandı. Normalleşme, 5 gün boyunca vakaya rastlanmayan illerden başlayacak. İstanbul’da ise sıkı kontrol sürecek.

28.04.2020-16:20 - (Son Güncelleme: 28.04.2020-16:23) Yurt Genelinde Uygulanacak Normale Dönüş Koşulları Belli Oldu!

Yeni tip coronavirüse karşı devletimizin aldığı sıkı tedbirler etkisini gösterdi. Yansıyan son bilgiye göre yurt genelinde normalleşme çalışmaları için kollar sıvandı. Normalleşme, 5 gün boyunca vakaya rastlanmayan illerden başlayacak. İstanbul’da ise sıkı kontrol sürecek. Bu doğrultuda İçişleri, Kültür ve Turizm ile Tarım ve Orman Bakanlıkları tarafından görev listeleri hazırlanıyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu'nda görevli olan halk sağlığı uzmanları tarafından bir ekip oluşturulduğu bildirildi. Söz konusu bu ekibin yapacağı hazırlıklara göre gevşeme politikası uygulamaya geçecek.

Bu doğrultuda kapalı mekânlardaki ana kurallar, maske zorunluluğu olacak yerler, açılacak işyerleri ve bu işyerlerinde uygulaması zorunlu kuralların hepsi, bu ekip tarafından belirlenecek.

Bunun yanı sıra gevşeme politikasının içinde, ulaşımda araçların sterilizasyonu, araç personelinin bağışıklık belgesi, personellerin pandemi eğitimi gibi konular da yer alacak.

Ayrıca uluslararası işbirliği ile turizm hareketliliğinin peyda olması durumunda, yolcularda ne tür bağışıklık belgeleri isteneceği yine bu ekip tarafından hazırlanacak. Üstelik tüm turizm bölgelerindeki sağlık altyapısının haritası çıkarılacak ve belgelenecek.

İSTANBUL İÇİN AYRI ŞARTLAR UYGULANACAK

Normalleşme sürecinde İstanbul, Körfez illeri ve İzmir gibi kentlere ilişkin ayrı şartlar gerekli görülecek. Bilhassa İstanbul’da plato noktaya ulaşıldığı, il genelinde yüzde 25 oranında antikor oluşmaya başladığı yönünde hesaplamalar gerçekleşiyor.

İstanbul'da pozitif vaka sayısına bağlı olarak bağışıklık sayısının da fazla olduğu belirtiliyor. Bu nedenle giriş-çıkışlar konusunda taviz verilmemesi ve kontrolün sürdürülmesi öneriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal