Yurt dışında iş arayanlar: bu kasaba 30 bin lira maaşla göçmen işçi arıyor! İşte Avusturya'daki şartlar ve koşullar

Avustralya'nın K. Batı kıyısında bulunan Broome kasabası, günlük 2.700 Avustralya dolarına çalışacak doktor arayışına girdi. Kasabanın işgücü kıtlığından dolayı maaşların miktarı artarken, senelik 92 bin Avustralya doları (1 milyon 112 bin TL) maaş ile barista, 113 bin Avustralya doları (1 milyon 367 bin TL) maaş ile de mutfak personeli aranıyor.

19.07.2022-15:45 - (Son Güncelleme: 19.07.2022-15:45) Yurt dışında iş arayanlar: bu kasaba 30 bin lira maaşla göçmen işçi arıyor! İşte Avusturya'daki şartlar ve koşullar

Avustralya'da bulunan Broome Kasabası'nda çalışan personel sıkıntısı yaşanıyor. Bölgede her geçen gün artan personel sıkıntısından dolayı göçmen işçi alımları başladı.

Broome Kasabası'ndan paylaşılan ilanda, bölge hastanesinde yaşanan doktor sayısının azlığından dolayı günde 2.700 Avustralya doları maaş ödemesi yapılacağı söylendi.

Ülkenin önde gelen şirketlerinden biri, yıl sonuna kadar Broome Hastanesi acil servisinde pratisyen olarak çalışacak doktor ilanı yayınlayarak, haftalık 13 bin 500 Avustralya doları ödeyeceklerini de belirtti.

 avustralya

Baristalar 92 bin dolar, mutfak personelleri 113 bin dolar alacak!

Bölgenin en çok eleman ihtiyacı duyduğu alanlardan biri de kafeler. Bölgedeki bir kafe senelik 92 bin Avustralya dolarıyla çalışacak barista, 113 bin Avustralya dolarıyla çalışacak bir de mutfak personeli aramaya başladı.

Yaşanan iş gücü sıkıntısından dolayı daha yüksek ücret paketlerinin zorunlu hale geldiğini söyleyen kafenin sahibi, maaşların yaşanan işgücü kıtlığından dolayı bu kadar yüksek olduğunun da altını çizdi.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal