Yurt Dışında 50 Türk Vatandaşı Coronavirüsten Hayatını Kaybetti

Dünya üzerinde etkili olan coronavirüs salgını nedeniyle binlerce insan hayatını kaybetti. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Dışişleri Bakan Yardımcısı Selim Kıran, şimdiye kadar yurt dışında 50 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini belirtti.

27.03.2020-12:59 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-13:06)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya üzerinde etkisini göstermeye devam ediyor. Ülkemizde de etkili olan virüs şimdiye kadar 75 kişinin yaşamını kaybetmesine sebep oldu. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği salgın için Dışişleri Bakan Yardımcısı Selim Kıran değerlendirmelerde bulundu. 

"151 VATANDAŞIMIZIN TEST SONUCU POZİTİF"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kıran, yurt dışında hayatını kaybeden vatandaşlarla ilgili gelen bir soruya cevap verdi ve "Maalesef sayı artıyor. Bugün itibarıyla bize intikal eden bilgilere göre 8 farklı ülkede 50 vatandaşımızı virüs sebebiyle kaybetmiş bulunuyoruz. Keza dünyanın farklı ülkelerinde sonuçları pozitif çıkan vatandaşımız var. 151 vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Onların durumlarını da yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yurt dışındaki vatandaşlarımızın durumuyla yakından ilgilendiğini belirten Kıran, "Bu vesileyle gerek ülkemizde gerek yurt dışında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha rahmet diliyoruz." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal