Yurt dışı çıkış harcı hangi ülke seyahatlerinde isteniyor? Yurt dışı çıkış harcı kaç TL oldu?

Sabah itibariyle araştırmaların yoğunluk kazandığı 'yurt dışına çıkış harcı'nda değişikliğe gidildi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, yurt dışına çıkan yolculardan alınan harç bedeli için ödenmesi gereken tutar değişti. Bunun üzerineyse yurt dışına çıkan birçok vatandaş ise yurt dışı harcının kaç TL olduğuna dair araştırmalara başladı.

21.03.2022-18:54 - (Son Güncelleme: 21.03.2022-18:55) Yurt dışı çıkış harcı hangi ülke seyahatlerinde isteniyor? Yurt dışı çıkış harcı kaç TL oldu?

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararla birlikte 'yurt dışı çıkış harcı'nın ne kadar olduğuna dair olan araştırmalar yoğunlaştı. T.C. pasaportuyla yurt dışına çıkan kişilerden alınan "yurt dışına çıkış harcı" fiyatları yeniden belirlenmesi haberi üzerine ise bu harcın kaç TL olduğunu sorgulanmaya başladı.

Yurt dışı çıkış harcı

Yurt dışı çıkış harcı kaç TL oldu?

Yurt Dışına Çıkış Harcı Tutarının Yeniden Belirlenmesine Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Daha önce 50 TL olan yurt dışı çıkış harcı, yeni kararla birlikte 150 TL oldu.

Daha önce ödenmiş olan harç bedellerinden fark alınmayacak.

Yurt dışı çıkış harcı

Karar hükümleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülecek.

Yurt dışına çıkış harcını havalimanlarından da ödeyebileceğiniz gibi İnteraktif Vergi Dairesi'nin web ve mobil uygulaması üzerinden de ödeyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal