Yuriy Vernydub kimdir, hangi takımları çalıştırdı? Şampiyonlar Ligine damga vurmuştu, Ukrayna ordusuna katıldı

Moldova temsilcisi Sheriff Tiraspol teknik direktörü Yurly Vernydub son yaptığı hareket üzerine gündeme geldi. Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş üzerine Vernydub, Ukrayna ordusuna katıldı. Şampiyonlar Lig'nde isminden çokça bahsettiren Yurly Verndub'un orduya katılması olay oldu. İşte detaylar...

02.03.2022-14:24 - (Son Güncelleme: 02.03.2022-14:30) Yuriy Vernydub kimdir, hangi takımları çalıştırdı? Şampiyonlar Ligine damga vurmuştu, Ukrayna ordusuna katıldı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Moldova ekibi FC Sheriff'in teknik direktörü Yuriy Venydub, Ukrayna'ya destek için silahlı kuvvetlere katıldı.

Yurly Vendub, Telegram uygulaması üzerinden canlı yayın yaparak açıklamalarda bulundu. Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği başarılı performans üzerine Ukrayna ordusuna katılmasını şu sözlerle açıkladı. "Silahlı Kuvvetlere katıldım. Şu ana kadar bir topçu tugayı haline getirildik. Ne zaman sahaya sürüleceğimizi bilmiyorum. Belki bugün ya da yarın... Nerede olduğu da bilinmiyor. Sadece sıradayım ve Ukrayna'yı savunmak için hazırım" ifadeleri kullanıldı. 

ukrayna ordusuna katıldı

Yuriy Venydub kimdir?

Yuriy Venydub 22 Ocak 1966 doğumlu Ukraynalı profesyonel futbol antrenörüdür. 2020 yılından bu yana Şerif Tiraspol teknik direktörlüğü yapmaktadır.

Teknik direktörlük kariyerine çeşitli Ukrayna takımlarını çalıştırarak başlayan Yuriy Venydub 2011 yılında Zorya Luhansk takımının başına getirildi ve toplamda 8 yıl bu kulüpte görev yaptı. 2019-20 sezonunda bir Belarus takımı olan FC Shakhtyor Soligorsk'u çalıştırdı.

Real Madrid galibiyeti olay oldu 

Yuriy Venydub'un başında bulunan Sheriff, 28 Eylül 2021'de Real Madrid'i Benabeu'da 2-1 galip ederek en büyük sürprizlerden birini elde etmişti. Inter'le oynadığı iki maçı da kaybeden Moldova temsilcisi bu sezon 6 maçta 7 puan topladı ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal