Yunanistan’ın Türkiye’yi hedef alan sözlerine sert yanıt: Türk Hava Kuvvetleri tatbikattan çekildi

9 ile 20 Mayıs arasında Yunanistan’ın ev sahipliği yapması planlanan Tiger Meet Tatbikatı’ndan, Yunanistan’ın Türkiye’yi hedef alan açıklamaları sonrası Türk Hava Kuvvetleri’nden açıklama geldi. Tatbikatta yer almayacakları belirtildi.

30.04.2022-12:42 - (Son Güncelleme: 30.04.2022-13:42) Yunanistan’ın Türkiye’yi hedef alan sözlerine sert yanıt: Türk Hava Kuvvetleri tatbikattan çekildi

Daha önce ülkemizin ev sahipliği yaptığı, Tiger Meet Tatbikatı bu yıl 9 ile 20 Mayıs tarihleri arasında, Yunustan’da düzenlenecek. Türkiye’nin yer alacağı organizasyona Yunanistan’ın yaptığı açıklama damga vurdu. Türkiye’yi hedef alan sözler sonrası, Türk Hava Kuvvetleri tatbikatta yer almayacaklarını açıkladı. 

Türkiye Tatbikatta yer almayacak 

2005 ve 2015 yıllarında ülkemizin de ev sahipliği yaptığı, çağrı adı Tiger (Kaplan) olan filoları arasındaki dayanışmayı ön plana çıkarmak amacıyla her yıl farklı bir ülkenin ev sahipliğinde "Tiger Meet" adı altında bir tatbikat gerçekleştiriliyor. Bu yıl ise tatbikata Yunanistan ev sahipliği yapıyor. Gelen bilgiye göre bu yıl 9 ile 20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan tatbikata, Balıkesir'deki 9. Ana Jet Üs Komutanlığında konuşlu kaplan çağrı adlı 192. Filo unsurlarının da katılması planlandı.

Türkiye'yi hedef alan ilaveler yapıldı

Hemen hemen her organizasyon öncesi, gerçekleşecek faaliyetlerin icrasına yönelik, ev sahibi ülke tarafından bazı düzenlemeler yapılıyor. Bu sene ev sahibi olan Yunanistan, düzenlediği söz konusu belgeye Türkiye'yi hedef alan ve iki ülke arasındaki anlaşmazlık konularını istismar eden bir yaklaşımla ilaveler yaptığı bilgisi, ortalığı karıştırdı. Kasıtlı olarak yapılan bu ilavelere Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan tepki geldi ve hukuka aykırı olan yazımlar içeren teknik düzenlenmenin değiştirilmesi istendi. Ancak Yunanistan talepleri kabul etmedi. 

Tiger Meet Tatbikatı

Türk Hava Kuvvetleri tatbikata katılmayacak

Yapılan düzeltme çağrısına karşılık gelen talepleri kabul etmeyen Yunanistan sonrası, Türk Hava Kuvvetleri, unsurlarının tatbikata katılmamasına yönelik 22 Nisan'da alınan kararın Yunan makamlarına iletilmek üzere gönderildiği öğrenildi.

Konuyla ilgili güvenlik kaynaklarından gelen bilgide, "Türkiye'nin tüm girişimleri ve uzlaşmacı çabalarına rağmen, komşusunun ülkesindeki bir tatbikata katılmasına dahi tahammül edemeyen Yunanistan tatbikatın, hem dostluk ve birlikte çalışabilirlik amacından uzaklaştırmış, hem de Türkiye'nin hak, alaka ve menfaatlerine karşı kullanmaya çalışmıştır" ifadeleri yer aldı. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal