Yunanistan’ı telefon dinleme skandalı sallıyor: Miçotakis’in başı belada

Yunanistan’da casus yazılım Predator ile telefon dinleme skandalı gündemden düşmüyor. İddiaya göre Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros da dinlenenler arasında yer alıyor.

05.12.2022-10:39 - (Son Güncelleme: 05.12.2022-17:30) Yunanistan’ı telefon dinleme skandalı sallıyor: Miçotakis’in başı belada

Yunanistan’ı telefon dinleme skandalı sallıyor. Documento gazetesinin yeni yayımladığı listeye göre telefonlarının dinlenildiği öne sürülenler arasına Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstandinos Floros da eklendi. Ayrıca çok sayıda üst düzey Yunan Silahlı Kuvvetler mensupları, milletvekilleri ve gazeteciler de dinlenenler arasında yer aldı. 

Predator skandalı komşuyu salladı

Haberde, Silahlı Kuvvetler mensuplarının telefonlarının "Predator" isimli casus yazılım programla değil, Yunanistan İstihbarat Teşkilatı tarafından dinlendiği iddia edildi.

Yunanistan Dinleme Skandalı

Documento gazetesi, daha önce yayımladığı haberlerde eski Başbakan Andonis Samaras, eski Vatandaşı Koruma Bakanları Mihalis Hrisohoidis ve Olga Yerovasili, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Kalkınma ve Yatırım Bakanı Andonis Yeorgiadis, eski Yunanistan Emniyet Teşkilatı Başkanı Mihalis Karamalakis, Yunanistan İstihbarat Teşkilatından Sorumlu Savcı Vasiliki Vlahu, Eğitim ve Din İşleri Bakanı Niki Kerameos ve Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu gibi çok sayıda bakan, eski bakan, siyasetçi ve gazetecinin dinlendiğini ileri sürmüştü.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal