Yunanistan'dan Lozan'a Aykırı Türkiye Hamlesi

Doğu Akdeniz'de hukuksuz adımlar atarak bölgede gerilimin tırmanmasına yol açan Yunanistan, çözümü ABD'ye kucak açmakta buldu. Son günlerde Dedeağaç ilçesine yüklü miktarda askeri yığınak hazırlayan ABD'nin, Dedeağaç Limanı'nı satın alarak Türk Boğazları'nı denetleyeceği öne sürüldü.

19.08.2020-08:47 - (Son Güncelleme: 19.08.2020-09:28) Yunanistan'dan Lozan'a Aykırı Türkiye Hamlesi

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin haklı ve hukuki adımlarına karşı eli kolu bağlanan Yunanistan, çareyi Lozan'a göre asker olmaması gereken, Türkiye hududu etrafındaki Dedeağaç bölgesini ABD'ye peşkeş çekmekte buldu.

LİMAN İÇİN TEKLİF VERDİLER

Fakat, bölgeye son günlerde yoğun askeri sevkiyat gerçekleştiren, deniz ve hava üssü hazırlayan ABD'nin bununla da kalmadığı ve Dedeağaç Limanı'nı almak için teklif verdiği öne sürüldü.

Yunan basınındaki habere göre, ABD'li ONEX ve Black Summit Financial Group, Dedeağaç Limanı'nın % 67'sini ve Kavala'daki Filippos B limanını almak için teklif verdi.

HEDEF TÜRKİYE'Yİ GÖZETLEMEK

Batı'nın ağlak çocuğu Yunanistan, Dedeağaç'ı peşkeş çekerek Lozan'ı ihlal ederken, ABD'nin kendilerini Türkiye'ye karşı koruması için pes dedirtecek bir adım atmış oldu. Gerçekten ABD'nin bu adımla hem Karadeniz stratejisi çerçevesinde Rusya'ya karşı hem de Yunanistan'ın en büyük limanını alan Çin'e karşı değerlendirmek istediği konuşuluyor. Diğer taraftan ABD'nin bir başka hedefinin de Türk Boğazları'nı denetlemek olduğu öne sürülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal