Yunanistan'da Türkiye korkusu paniğe sürükledi! Hedef SAMP-T

Türkiye'nin son yıllar içerisinde ortaya koyduğu güçlü politika ve askeri gelişimler Yunanistan'ı endişeye sürükledi. İşte haberin detayları...

18.07.2022-18:40 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-18:40)

Son dönemlerde Yunanistan'dan Türkiye'ye yönelik provokatif eylemler yükselirken Yunan basını bu kez de SAMP-T hava savunma sistemini gözlem altına almaya başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Macron ve Draghi ile yaptığı görüşmeler sırasında gündeme gelen "SAMP-T'de ortak sistem geliştirelim" fikri Yunanistan'da büyük bir rahatsızlığa neden oldu.

Fransa ve İtalya ile yapılması düşünülen SAMP-T hava savunma sistemi projesi Türkiye'nin burnunun dibindeki silahsız statüdeki adaları dahi silahlandıran Yunanistan'ın dikkatini çekti.


Yunan basınında gündem oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Macron ile görüşmeye gitmiş ve görüşmede, SAMP-T konusunda beklentilerinin "tam açıklık" prensibi çerçevesinde azami iş birliğini içeren ortak bir sistem geliştirmek ve tedarik projesinin başlatılmasını temin etmek olduğunu açıklayarak gündem olmuştu.

2019 senesinden askıya alınan Eurosam-SAMP-T hava savunma füzesi projesinde yeni dönemin başlayacağına dair haberler Yunan basınında gündem oldu.


Silahların satışı tehlikeli olarak nitelendirildi

Türkiye'nin silah satın almasından duyduğu rahatsızlığı her fırsatta dile getirmekten çekinmeyen son olarak da ABD'nin F-16 satışının önüne taş koymak isteyen Yunanistan'daki uzmanlar Türkiye'ye son teknoloji silahların satışını tehlike olarak nitelendirdi.

Türkiye'nin F-16 talebine de atıfta bulunulan haberde, ABD Temsilciler Meclisi'nin skandal Yunanistan şartı masaya yatırıldı. Türkiye'nin karasuları ile ulusal hava sahasının aynı olması gerektiğini ifade ettiği fakat Yunanistan'ın karasularında 6 mil ve hava sahasında 10 mil farkını kabul etmemesini de eleştirirken çözüm için uluslararası mahkemeye işaret edildi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal