10.03.2021-15:58 (Son Güncelleme:10.03.2021-15:58)


1

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında etrafındaki Nea Smirni'de polislerin şiddetine karşı yapılan protestoda gözler önüne serilen tablo, ülkede yaşanan kabusu gözler önüne serdi.



2

Pazar günü bir adamın polis memuru tarafından şiddete uğradığı görüntülerin sosyal medya üzerinden yayılması üzerine Salı akşamı Atina'da binlerce gösterici sokaklara döküldü.



3

Sayıları beş bini geçen protestocular Nea Smirni semtinde yürüyüş yaparken, 'Polisler semtimizden defolun' yazılı pankartlarla dolaştı. Protestocuların bir takımı maskeliydi.



4

Protestocular kısa zaman içerisinde emniyet güçleri ile karşı karşıya geldi. Son senelerin en gergin çatışmalarından biri yaşandı, Atina sokaklarında patlama sesleri geldi.



5

Reuters haber ajansı, yolları çöp konteynarları ile kapatan göstericilerin emniyet güçlerine molotofkokteyli, taşlar ile öteki cisimleri attığını belirtiyor.



6

Emniyetin göstericilere karşı biber gazıyla müdahale ettiği saatlerce devam eden çatışmadaki kırılma anı da, bir emniyetin kalabalık bir grup aracılığıyla öldüresiye şiddet göstermesi oldu.



7

Eylemcilerin toplandığı bir ana caddeye motosikletlerle giden emniyet güçleri anında saldırıya uğradı, göstericilerden biri bir emniyeti araçtan indirip tekmelemeye başladı.



8

Hemen akabinde pek çok protestocu emniyet güçlerine doğru koştu, ağır bir şekilde yaralanan emniyet güçlerine dev sopalarla saldırıldığı anlar sosyal medya üzerinden yayınlanan video kayıtlarında görüldü. Reuters haber ajansı foto muhabiri, şiddet gören polisin yerde yüz üstü yatar durumda ve başı kanlı bir halde protestocular tarafından bırakıldığını fark etti.



9

Emniyet güçlerinin, yaralı arkadaşlarının başında ambulans durduğu anlar uluslararası haber ajansları aracılığıyla kadraja alındı. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan yaralı emniyet memurunun sağlık durumu ağır. Çıkan olaylarda bir başka polis de motosikleti ile hareket ederken protestocuların saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Nea Smirni'de de savaş alanına geri dönerken, emniyet dövüldüğü anlar ülkede adeta şok etkisi yarattı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR