Yunanistan: 'Türkiye'den Korkmuyoruz'

Yunan Bakan, daha önce Türkiye ile savaşa girmeye hazır olduklarını söylemişti. Şimdi de "Türkiye’den korkmuyoruz" diye bir açıklama geldi.

08.06.2020-12:02 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-12:00) Yunanistan: 'Türkiye'den Korkmuyoruz'

Yunan Bakan, daha önce Türkiye ile savaşa girmeye hazır olduklarını söylemişti. Şimdi de "Türkiye’den korkmuyoruz" diye bir açıklama geldi.

HER TÜRLÜ SONUCA KARŞI HAZIRLIKLIYIZ

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, "Türkiye'den korkmuyoruz, her türlü sonuca karşı hazırlıklıyız" diye konuşarak Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin bulunmamasını istedi.

Petsas şöyle konuştu: "Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, yasa dışı faaliyetler yasal sonuçlar doğurmaz. İkincisi Yunanistan adalarının kıta sahanlığı var. Bu çok büyük bir avantaj. Yaptığımız hazırlıklar ve gönderdiğimiz mesajlar daha fazla sorununun çıkmamasına yönelik adımlardır."

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos’un “Türkiye ile çatışmaya hazırız” sözlerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar karşılık vermiş ve şu sözleri kullanmıştı:

HULUSİ AKARİ: GEREKTİĞİNDE TSK HER TÜRLÜ GÖREVİ YAPAR

"Hiçbir şekilde kimseyi tahrik etmeden, kimse kimsenin hakkına tecavüz etmeden barışçıl yöntemleri kullanmak suretiyle bütün sorunları çözelim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hak, alaka ve menfaatlerini korumak ve kollamakta da son derece azimli, kararlıyız ve buna da muktediriz. Bunu da söylemek zorundayım. Bu hiçbir şekilde kimseye tehdit değil, hiçbir şekilde provokasyon değil. Gerektiğinde bu konuda Silahlı Kuvvetlerimiz kendisine verilecek her türlü görevi yapabilecek durumdadır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal