Yunanistan provokasyon hazırlığı içerisinde ''Rusya yaptırımlarına Türkiye de dahil edilsin''

Brüksel merkezli Euractiv sitesi, Yunanistan'ın, Rusya için almış olduğu yaptırım kararlarının Türkiye'yi de kapsaması için AB ülkelerini kışkırtacağını öne sürdü. İşte haberin detayları...

12.05.2022-10:09 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-11:11) Yunanistan provokasyon hazırlığı içerisinde ''Rusya yaptırımlarına Türkiye de dahil edilsin''

Brüksel merkezli Euractiv sitesi, Yunanistan'ın yeni bir provokasyona daha imza atacağını öne sürdü. Söz konusu haber, adı gizli tutulan üst düzey bir Yunan yetkiliye dayandırılmaktadır. Gelen iddiaya yönelik Yunanistan'ın arabulucu konumu dünyada takdirler karşılanan Türkiye'nin, Rusya'ya karşı uygulanmış olan yaptırımlara katılması için AB ülkelerini kışkırtacağı vurgulandı. Bahsi geçen Yunan yetkili yapmış olduğu açıklamada ''AB üyelik adaylığı bulunan Türkiye'nin, Batı'nın Rusya'ya uyguladığı yaptırımlardan kaçması anlaşılır gibi değil'' diye söyledi. AB'nin en geniş ağa sahip olan yayın organı Euractiv sitesi Yunanistan'ın gizli ajandasını anlattı. 

Güven inşası süreci sekteye uğradı 

Söz konusu haberde, Atina'nın Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlar içerisine dahil edilmeyen Türkiye'nin çatışmada doğal arabulucu rolünü sorgulamak için destek arayışına gireceğini belirtti. Diğer yandan Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in mart ayında gerçekleşen buluşmasında ise iki ülke arasındaki mevcut gerginliği azaltma kararı aldıklarını fakat kısa süre önce iki ülkenin karşılıklı bir şekilde birbirlerinin hava sahalarını ihlal ettiği ve ''güven inşası süreci'' olarak adlandırılan yakınlaşmanın bir kez daha sekteye uğradığı ifade edilmiştir. Euroactiv haberinde, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşında ''doğal arabulucu'' şeklinde tarafsız kalabileceğine değinildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'yi bir araya getirme çabalarının da devam ettiğine özellikle vurgu yapıldı. 

Brüksel'i de Türkiye ile tehdit etti 

Yunanistan önceki gün de Türkiye karşıtı bir provokasyona resmen imza attı. Rus petrolüne yaptırım uygulamak için kollarını sıvayan Avrupa Komisyonu'nun planları Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Malta'nın yapmış olduğu yoğun lobi çalışmaları yüzünden parçalanmıştı. Atina, petrol yasağından dolayı kendilerinin sahneden çekilmesi halinde aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelerin devreye gireceğini savunmaktadır.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal