Yunanistan hayali amacından vazgeçmiyor: Ege karasularını 12 mile çıkarma planı yeniden devrede

Türkiye’nin mavi vatan haklarını ihlal etmeye hazırlanan Yunanistan’da yerel basının haberlerine göre, Atina yönetimi, Ege karasularını 12 mile çıkarmak için bazı planlar yapıyor.

26.12.2022-09:18 - (Son Güncelleme: 26.12.2022-17:41) Yunanistan hayali amacından vazgeçmiyor: Ege karasularını 12 mile çıkarma planı yeniden devrede

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimin temel noktası olan Ege karasuları konusunda Yunan basınından tepki çekecek bir iddia geldi. Türkiye’nin egemenlik sahasını sürekli olarak ihlal eden Atina yönetimi, Girit’in güneyinde ve batısındaki karasularını 12 mile çıkarmak için bazı planlar yapıyor. 

Yunanistan hayali amacından vazgeçmiyor

AA’da yer alan habere göre; Ta Nea gazetesinin haberinde, Girit'in güneyinde ve batısında kara sularının 12 mile çıkarılmasına ilişkin planın 2020'den beri olduğuna işaret edildi.

Yunanistan Ege Karasuları 12 Mil

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın defalarca, bu kararın ulusal çıkarlara hizmet edeceği bir zamanda alınacağını ifade ettiği hatırlatılan haberde, konuya ilişkin dosyanın yeniden açıldığı savunuldu.

Haberde Yunanistan Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının harekete geçiş için mart ayını işaret ettiği öne sürüldü.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal