Yunanistan Geri Adım Attı: Türkiye İle Ortak Tatbikat Yapacak

Bir son dakika haberine göre, Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'deki saldırgan tutumları neticesinde soğuk kanlı davranan ve eşsiz bir diplomasi örneği gösteren Türkiye, Yunanistan'a geri adım attırdı. İki ülke, tansiyonun düşürülmesi ve ilişkilerin normalleşmesi için ortak tatbikata katılma kararı aldı.

02.04.2021-10:26 - (Son Güncelleme: 02.04.2021-10:26) Yunanistan Geri Adım Attı: Türkiye İle Ortak Tatbikat Yapacak

Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'deki saldırgan tutumları neticesinde iki ülke arasındaki gerginlik, Türkiye'nin soğuk kanlı bir şekilde gerçekleştirdiği diyalog ve diplomasi yanlısı tutumu sayesinde sonlanmaya başladı. Türkiye'nin haklarından taviz vermeyen tutumu ve diyalog yanlısı söylemleri, AB ve BM'de olumlu karşılandı. Bunun sonucunda uluslararası arenada yalnız kalmaya başlayan Yunanistan da saldırgan tutumlarından vazgeçmeye başladı. Bu kapsamda iki ülkenin Dışişleri Bakanları birbirlerine ziyaret gerçekleştirecek. Önce Dendias 14 Nisan'da Türkiye'yi ziyaret edecek. Daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan'a gidecek.

TÜRKİYE İLE YUNANİSTAN'IN ORTAK TATBİKATI

27 Mart tarihinden itibaren Yunanistan ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ariadne-2021 Mayın Harbi Davet Tatbikatı'nın 4 Nisan'a kadar sürmesi planlanıyor. Öte yandan Türkiye, NATO'nun üç yılda bir gerçekleştirdiği en önemli tatbikat faaliyetlerden olan Steadfast Defender 2021 tatbikatına katılıyor. 

Steadfast Defender 2021 tatbikatı Yunanistan'ın katıldığı Defender Europa tatbikatı ile haziran ayında birleşecek. Bu şekilde iki ülke ortak tatbikatta buluşacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal