Yunanistan: Erdoğan Meydan Okumaktan Çekinmiyor

Yunanistan eski Başbakanı Çipras, "Uluslararası toplumun desteğinden yararlanan, giderek daha saldırgan olan bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Erdoğan 2016’dan sonra meydan okumaktan çekinmeyen bir hal aldı" şeklinde konuştu.

26.08.2020-18:21 - (Son Güncelleme: 26.08.2020-18:41) Yunanistan: Erdoğan Meydan Okumaktan Çekinmiyor

Türkiye, Akdeniz'de haklarını korumak için kararlı adımlarını sıklaştırırken, Yunanistan AB'nin kanatları altına girmeye çalışıyor.

Yunanistan Başbakanı parlamentoda yaptığı konuşmada 'Yunanistan, Avrupa Birliği'nin Doğu Akdeniz'deki çıkarlarının garantörüdür' derken, eski başbakan Çipras, 'Uluslararası toplumun desteğinden yararlanan, giderek daha saldırgan olan bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Erdoğan 2016’dan sonra meydan okumaktan çekinmeyen bir hal aldı' ifadelerini kullandı.

Ege'de ve Akdeniz'de hukuksuz kararlara imza atarak Türkiye'yi hiçe saymaya çalışan Yunanistan, Avrupa Birliği'ni kalkan olarak kullanmaya çalışıyor.

Türkiye'nin Mavi Vatan'daki hak arayışına karşı çıkan Yunanistan parlamentosunun gündeminde ise Mısır ile yapılan MEB anlaşması var. Hal böyleyken  Yunan parlamentosunda ana gündem maddelerinden biri Türkiye'nin faaliyetleri.

AVRUPA BİRLİĞİ'NE SIĞINIYORLAR

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, parlamentoda gerçekleştirdiği konuşmada 'Yunanistan, Avrupa Birliği'nin Doğu Akdeniz'deki çıkarlarının garantörüdür' ifadelerine yer verdi.

'ERDOĞAN MEYDAN OKUMAKTAN ÇEKİNMİYOR'

Yunanistan'ın modası geçmiş eski başbakanı ana muhalefetteki Syriza Partisi lideri Aleksis Çipras ise, 'Uluslararası toplumun desteğinden yararlanan, giderek daha saldırgan olan bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Erdoğan 2016’dan sonra meydan okumaktan çekinmeyen bir hal aldı' dedi.

TÜRKİYE TAVRINI ORTAYA KOYDU

Türkiye'nin NAVTEX ilan ettiği bölgelerde gerilim yaratan provokasyonlara girişen Yunanistan hükümetine Ankara'dan net tavır geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bundan sonra bölgede yaşanabilecek her olumsuzluğun tek müsebbibi Yunanistan, tek zarar gören de yine bu ülkenin kendisi olacaktır. Yunanistan’ı Türk donanmasının önüne atanlar yarın ortada gözükmeyecektir.' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal