Yunanistan Dışişleri Bakanı'ndan Mevlüt Çavuşoğlu ile Görüşme Talebi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmek istediğini belirtti.

17.03.2021-09:11 - (Son Güncelleme: 17.03.2021-09:11) Yunanistan Dışişleri Bakanı'ndan Mevlüt Çavuşoğlu ile Görüşme Talebi

Türkiye, Doğu Akdeniz'de ulusal faydası için gözler önüne sergilediği kararlı duruşundan geri adım atmıyor. Türkiye ve Mısır arasında deniz görev alanlarının kısıtlandırılması anlaşmasının yapılma durumu, pek çok ülkenin Türkiye'nin yanında durması Yunanistan'ı oldukça telaşlandırmıştı. Son olarak TSK ve ABD ordusunun Doğu Akdeniz'de eğitim yapacağını öğrenen Yunanistan'dan karşı adım attı.

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI, DIŞ POLİTİKALAR İLKELERİNİN ALTINI ÇİZDİ

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Atina’ya giden Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile müzakeresinin akabinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Yunan Bakan Dendias, Yunanistan’ın dış siyaset ilkelerinin Uluslararası Hukuk ile Deniz Hukuku’na bütünüyle ve kararlı bir şekilde bağlılık olduğunu öne sürdü.

"DOĞRU ZAMANDA UYGUN DİPLOMATİK YOLLARLA CEVAP VERİLECEK"

Atina’da 62. turu yapılan Türkiye ve Yunanistan arasında yapılan istişari müzakerelere değinen Dendias, şu ifadeleri kullandı:

Yunanistan Dışişleri Bakanı'ndan Mevlüt Çavuşoğlu ile Görüşme Talebi54656

"Türkiye ile olan yegane ikili farklılığımızın, yani Ege ve Doğu Akdeniz’de MEB (Münhasır Ekonomik Bölge) ve kıta sahanlığının belirlenmesi, UNCLOS ve Uluslararası Hukuk temelinde çözümü için ortak bir zemin bulmamıza yol açacağını umuyoruz. Türkiye’nin Yunanistan ile ilgili son zamanda gündeme gelen tek yanlı ithamlarına doğru zamanda ve uygun şekilde diplomatik yollarla cevap verilecek"

2 ülke Dışişleri Bakanlıkları arasındaki siyasi görüşmelerin gelecek gün Atina’da yapılacağını belirten Dendias, "Türk mevkidaşım ve arkadaşım Mevlüt Çavuşoğlu ile buluşmak istiyorum ancak tabii ki böyle bir buluşma uygun bir atmosferde gerçekleşir. Bir anlamı olması için uygun bir atmosferde yapılmalı" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal