Yunanistan Başbakanı'ndan Skandal İtiraf

Doğu Akdeniz'deki toplantılara katılma tekliflerini reddeden Yunanistan heyetinde Başbakan Kiryakos Miçotakis, ülkemizle yaşanan anlaşmazlıkları ile ilgili 'yaptığımız planlarla Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) anlaşmazlığı yaratmayı başardık' dedi.

08.12.2020-00:51 - (Son Güncelleme: 08.12.2020-02:15) Yunanistan Başbakanı'ndan Skandal İtiraf

Yunan medyasında katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan Miçotakis 10-11 Aralık tarihlerinde yapılacak AB Liderler Zirvesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu.

Türkiye aleyhine açıklamalarda bulunan Miçotakis, 'Türk-Yunan anlaşmazlıklarını Türkiye-AB anlaşmazlığına dönüştürmeyi başardık, Ekimdeki AB zirvesinde Türkiye'ye bir şans verildiğini ancak Türkiye 'bu olumlu gündemi kucaklamadı' ifadelerini kullandı.

'AVRUPA'DAKİ ABİLERİNDEN DESTEK UMUYOR'

Basın mensuplarının Türkiye'ye AB’den yaptırım kararı çıkmaması halinde başka konularda "veto" kartını kullanıp kullanmayacağı sorusuna da cevap veren Miçotakis,'Avrupalıların çoğunluğu Atina'nın yanındadır. Müttefiklerimiz çoktur. Bunu başkaları da kullanabilir' yanıtını verdi.

'MADEM HAZIRDINIZ, GÖRÜŞMEYE GELSEYDİNİZ'

Atina'nın Ankara ile konuşmaya hazır olduğunu belirten Yunan Başbakanı, 'Bu çerçevede denizde gerginlik olmaması kaydıyla tek konumuz olan kıta sahanlığı ve deniz bölgelerinin belirlenmesini konuşmaya hazırız, çözüm bulamadığımız durumda ise Uluslararası Adalet Divan'ına gidelim, biz karara saygı göstereceğiz' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal