Yunanistan Başbakanından Genelkurmay Başkanı’na: Acil Ülkeye Dön!

Sismik Araştırma gemisi Oruç Reis'in Meis Adası'nın güney ve doğusunda sismik araştırma çalışmaları yapacağının bildirilmesinin ardından meydana gelen gelişmeler Rum medyasının manşetine oturdu.

22.07.2020-16:58 - (Son Güncelleme: 22.07.2020-16:32) Yunanistan Başbakanından Genelkurmay Başkanı’na: Acil Ülkeye Dön!

Rum medyasında yer alan göre, Türkiye’nin NAVTEX ilan etmesinden sonra Yunan Başbakanı Miçotakis’in Güney Kıbrıs’ta resmi ziyaret gerçekleştiren Genelkurmay Başkanı Floros’u arayarak, ‘Acil ülkeye dön’ dediği iddia edildi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasaidis ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias de Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile durumu değerlendirdi. Telefon konuşmalarıyla alakalı yapılan açıklamalarda, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'nin dayanışma halinde olduğun altı çizildi. Türkiye'nin hamlesinin ardından Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin ‘alarma’ verdiğini manşete alan Rum Fileleftheros gazetesi, Yunanistan ile Kıbrıs Rum Kesimi arasında açık hat yürütmesine geçildiğini belirtti.

ACİL ÜLKEYE DÖN

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile başbakanlık binasında bir araya geldiğini, Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ve Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ile de telefonda art arda konuşmalar yaptığı bildirildi. Başbakan Miçotakis'in Kıbrıs'ta görüşmeler gerçekleştiren Genelkurmay Başkanı Floros'a, acil ülkeye dön mesajı verdiği bildirildi.

'YUNAN DONANMASININ % 85'İ EGE'DE BULUNUYOR'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'in Başbakan Miçotakis ile görüşme esnasında Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile durum değerlendirmesi yapılan bir müzakere yapıldığı bildirildi. 2 bakanın bu dönemde direkt söz alabilecekleri bir hat kuruldu. Gazeteye bilgi aktaran Atina’daki kaynaklar, ‘Yunanistan hükümetinin gelişmeleri soğukkanlılıkla takip ettiğini’ belirtirken; Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları da ‘Yunan donanmasının yüzde 85’inin Ege’de bulunduğunu ve İzmir bölgesinden güneye kadar Türk donanmasının hareketlerini izlemekte olduğunu’ belirtti.

'SAVAŞ HAZIRLIĞI TURİZME YANLIŞ MESAJ VERİR'

Alithia gazetesi, şu ifadeleri kullandı:

 ‘Yunan tarafından, hiçbir şekilde panik yaratılmaması, sosyal medyada halkta endişe yaratacak yalan haberler yayılmaması gerektiği’ vurgusu yapıldı. Haberde, ‘Turizmin sıfırın altında seyrettiği yeni koronavirüs döneminde, savaş hazırlığında bir ülke görüntüsü yanlış mesaj verir'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal