Yumurtayı Sağlıklı Diye Her gün Yiyorsanız Dikkat!

Protein deposu yumurta aslında zararlı mı? Yumurtanın vücuda olan faydalarının yanında zararları da var mı? Yumurtayı her gün tüketmenin bilmediğiniz zararları nelerdir?

14.05.2019-16:29 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-16:14)

Yumurtanın epey önemli bir protein kaynağı olduğunu bilmeyenimiz yok. Bütün beslenme uzmanlarının ve doktorların mutlaka yenmesi gerektiğini söylediği yumurtanın çok fazla tüketilmesi durumunda ortaya çıkan zararlarını duymuş muydunuz?

KALPTE CİDDİ RİSK FAKTÖRÜ  

Dünya çapında yapılan geniş kapsamlı çalışmalar kandaki kolesterol düzeyi ile koroner kalp rahatsızlıkları arasında bir ilişkinin olduğunu, kan kolesterolü yüksek olan bireylerin kolesterol seviyelerinin tedavi ile düşürülerek kalp hastalığı riskinin azaldığını gösteriyor.

DAMAR SERTLİĞİNE SEBEP OLUYOR 

Daha önemli birşey varki düşük kolesterollü bir diyet ile beslenen Japonların, Hawai ve San Francisco'ya göç etmelerinden sonra değişen beslenme alışkanlıklarına bağlı hem kan kolesterol düzeylerinin yükseldiğini hem de kalp hastalıklarının görülme sıklığının yükseldiğini gösteriyor.

İYİ VE KÖTÜ KOLESTEROLE DİKKAT  

Kısacası yumurta yiyen herkesin kanında hem kolesterol hem de LDL kolesterol artmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus Akdeniz ve vejetaryen tipi beslenmeye yumurta eklenmesi halinde kolesterol düzeyinin çok ciddi şekilde yükselmesidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal