Yumurta ücretleri ne kadar? Yumurta fiyatlarına zam geldi, işte güncel fiyatlar

Yeni asgari ücretinin belli olmasından sonra birçok ürünün maliyetleri artmıştı. Bu ürünlerin başında da kahvaltıların vazgeçilmezi olan yumurta geliyor. Birkaç hafta önce 30'luk kolisi 30 lira olan yumurtaya yeniden zam geldi.

26.07.2022-12:11 - (Son Güncelleme: 26.07.2022-13:54) Yumurta ücretleri ne kadar? Yumurta fiyatlarına zam geldi, işte güncel fiyatlar

Diyarbakır'da da yumurta fiyatlarına zam yapılarak 30'luk yumurta kolisi 60 lira oldu. Zarar ettiklerini söyleyen üretici, fiyatın 70 liraya çıkması gerektiğini söylüyor. Maliyetlerin artmasıyla birçok ürüne zam gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde çaya gelen zammın ardından şimdide yine yumurta fiyatlarına bir zam daha geliyor. Üretici, maliyetlerin arttığı gerekçesiyle çareyi yumurta fiyatlarında artışa giderek buldu. 30'luk yumurta kolisi 30 liraya satılırken zam yapılmış ve 60 lira olmuştu. Zarar ettiklerini söyleyen üretici fiyatın 70 lira olması gerektiğini söylüyor.

Satış fiyatları maliyeti kurtarmıyor

Satış fiyatları maliyeti kurtarmıyor

Diyarbakır'da yumurta işletmeciliği yapan Vehbi Yalın, yumurta iretim maliyetlerinin ciddi oranda arttığını ve üreticilerin zararda olduğunu söyledi. Sürekli artan maliyetlere dikkat çeken Yalın, fiyatın 60-70 lira civarına gelmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Vehbi Yalın: 'Şuan ki fiyatlara göre bile üretici hala zararda. Beyaz yumurtanın perakende satış fiyatı 55-60 bandında. Kahverengi yumurta ise şuan piyasada yok. Kahverengi yumurtanın fiyatı da 5 TL daha fazla. Aslında yumurta fiyatları üretim fazlalığından dolayı çok geri kalmıştı. Şuan ki maliyetlerle satış fiyatları birbirini kurtarmıyor, üretici hala zararda.' dedi.

Fiyatlar, üreticiyi iflasa götürdü

Sputnik'in yaptığı habere göre, 'Yaz sezonu iş yok ve üretim fazlalığından dolayı yumurta para etmiyor.' diyen Yalın, 'Birçok tavukçu zararda olduğu için üretimini kapattı, tavuklarını kesti. Piyasada mal daralınca fiyatlar olması gereken seviyeye geldi. Ama bu fiyatlar da yetersiz, yeni bir zam gelmesi lazım. Çünkü bu fiyatlarla üreticinin ayakta kalma şansı zayıf. Fiyatların düşük olması üreticiyi iflasa götürdü. Yüzde 30-40 zarar var. Bütün üreticiler borç altında. Bu fiyatların üstüne biraz daha gelmesi lazım ki üretici ayakta kalabilsin. Yumurtanın kolisinin perakendede 60-70 TL bandında satılması lazım ki, üreticiyi kurtarsın.' şeklinde açıklamalar yaptı.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal