Yükselen fiyatlar bunu da yaptırdı! Fırsatçılardan kaçak akaryakıt düzeneği

Akaryakıt fiyatlarının artmasından sonra fırsatçılar da boş durmadı. Vatandaşlara yasa dışı akaryakıt satan 6 istasyon, yapılan operasyonlar sonucunda saptandı. Ticaret Bakanlığı’nın direktifinde görev yapan ekipler, uzaktan kumandalar ile kontrol edilen düzenekleri tespit etti.

26.03.2022-16:56 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-17:32)

Enflasyonun da etkisiyle beraber artış gösteren akaryakıt fiyatlarına bir darbe de Rusya-Ukrayna savaşından geldi. İki ülke arasındaki savaş nedeniyle hem tüm dünya ülkelerinde hem de Türkiye’de kriz görülürken, fırsatçılar da yükselen ürün fiyatları sonrası boş durmadı. Ticaret Bakanlığı çerçevesinde faaliyet gösteren ekipler uyarınca 5 ayrı ilde aynı zamanda gerçekleştirilen operasyonlarda, 6 farklı akaryakıt istasyonunda kaçak akaryakıt satılmasını mümkün hale getiren düzenek tespit edildi.

Farklı düzenekler kurulmuş

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yürüten özel ekip, riskli olarak görülen bayilere yönelik bir operasyon planladı. Organize edilen çalışma doğrultusunda 5 ilde 25 ayrı noktada 100 personelin katılımıyla büyük bir operasyon yapıldı. Ekiplerin eş zamanlı bir şekilde gerçekleştirdiği operasyonlarda 6 ayrı akaryakıt istasyonunda pompa, yazar kasa ve otomasyon sistemlerini etkisiz hale getirerek kaçak akaryakıt satılmasına müsaade eden düzenek olduğu fark edildi.

Yükselen fiyatlar bunu da yaptırdı! Fırsatçılardan kaçak akaryakıt düzeneği

El değmeden kontrol ediliyorlar

Akaryakıt istasyonlarının ofis bölümlerine saklanmış anahtarlar ve istasyonların farklı noktalarına koyulmuş uzaktan kumandalar sayesinde düzeneklerin uzaktan kontrol edildiği görüldü. Bu düzenekle beraber istendiği zaman kayıt dışı akaryakıtın, istendiği zaman yasal akaryakıtın satıldığı, denetim anında ise istasyona yasal çalışıyor izlenimi verildiği ekipler tarafından tespit edildi.

Yapılan geniş çaplı operasyonlar bağlamında 6 farklı akaryakıt istasyonunda bulunan usulsüzlüklerle ilgili yürütülmeye başlanan soruşturma devam ediyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal