Yüksek protein değeri içeren yumurtayı sahurda tüketmenin faydaları nelerdir?

En sağlıklı ve doyurucu protein deposu olan yumurtayı uzmanlar, ramazan ayında muhakkak tüketilmesi yönünde tavsiyelerde bulunuyorlar. Ancak alerjisi olanların ekstra dikkat etmesi gerekiyor. İçeriğinde güçlü oranda vitamin ve mineral barındıran yumurta bazı kişilerde alerjiye neden olur. Alerjisi olmayanlar sahurda 2 tane tüketebilir. Peki her gün sahurda 2 tane yumurtanın faydaları nelerdir?

14.03.2024-11:11 - (Son Güncelleme: 14.03.2024-17:00) Yüksek protein değeri içeren yumurtayı sahurda tüketmenin faydaları nelerdir?

Oruç sürecini rahat ve dinç geçirmenizi sağlayan yumurta yüksek oranda protein içerir. Özellikle A, C ve B vitamin komplekslerini barındıran yumurta, vücudun yenilenmesini sağlar. Yumurtanın besin değerinden faydalanmak için çok ya da az pişirilmemesini rafadan denilen yani orta düzey pişirilmesi tavsiye edilir. Yiyeceklerde birçok alanda kullanılan yumurta, yüksek protein değeri sayesinde tok tutan besinler sıralamasında birinci sırada yerini alır. Alerjik reaksiyon gösterenler ise yumurtaya ara vermeleri önerilir.

Sahurda yumurta tüketmenin faydaları nelerdir?

Yumurtanın faydaları nelerdir

-Sinir hücrelerini güçlendirerek beyinin fonksiyonel işlevselliğini artırır. Beyin hücrelerinin yenilenmesini destekleyerek hafızayı güçlendirir.

 -Stres, depresyon ve yorgunluk hallerine iyi gelir. Vücudun daha enerjik ve dinç olmasını sağlar. 

 -İçerdiği lutein maddesi göze iyi gelir. Düzenli bir şekilde yumurta tüketmek göz sağlığını güçlendirir. Görme sorunu olan kişilerin her gün tüketmesi uzmanlar tarafından önerilir.

 -Vücudun ihtiyacı olan ve güneşten alınan D vitamini emilimini artırır. Bununla beraber kas ve kemik sisteminin gelişmesini sağlayan kalsiyum bakımından da zengindir. Oruç süresinde vücudun ağrı sistemini azaltır. 

 Vücudun yenilenmesini sağlar!

Yumurtanın faydaları nelerdir

-B vitamini, bakımından zengin olan yumurta özellikle saç köklerini güçlendirir. Deri sağlığını yeniler. 

 -Yıl boyu tüketilen besinler karaciğerin yorulmasına ve yağlanmasına neden olur. Yağlanan karaciğer, vücutta toksin birikimine yol açar. Ancak yumurta fosfolipit içeren madde sayesinde bu durumun oluşmasını önler. Karaciğerin kendini yenilemesine yardımcı olur. 

 -Yumurta kalp ve damar hastalıkların yaşanmasının önüne geçer. Ayrıca vücudun kolesterol seviyesini azaltır. 

 -Günlük tüketildiğinde kanser riskini düşürür. Yumurta ayrıca yaşlanmayı geciktiren besinler arasında da ilk sıranda yer alır

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal