Yüksek Lisans Nedir? Kimler Başvurabilir ve Aranan Şartlar Nelerdir?

Son dönemlerde Yüksek Lisans başvuruları artmaya başladı. Peki yüksek lisans nedir? Yüksek lisansa kimler başvurabilir? Yüksek lisans için aranan şartlar nelerdir? sorularının cevapları haberimizde…

14.01.2019-18:01 - (Son Güncelleme: 16.01.2019-17:21) Yüksek Lisans Nedir? Kimler Başvurabilir ve Aranan Şartlar Nelerdir?

Yüksek lisans, lisans eğitiminin ardından gelen ve eğitim-öğretim ve araştırmanın sonuçlarını ortaya koymayı amaçlayan yükseköğretim kurulları tarafından yürütülen bir eğitim programıdır.

Yüksek Lisansa Kimler başvurabilir?

Yüksek lisansa başvuru şartları üniversitelere göre farklılık gösterebilir.  Bir yüksek lisans bölümüne başvurabilmek için üniversitelerin 4 senelik lisans eğitiminin tamamlanması gerekir.

Yüksek lisansa başvurma şartlarından biri ise ALES’E girilmesi gerekir. ALES’ten ne kadar puan almanız gerektiğini, okumak istediğiniz yüksek lisans programının katılım şartları belirleyecektir.

Bir diğer etken ise yabacı dil sınavıdır.  Tezli yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerin bu sınava da girmesi gerekir.

2 tür yüksek lisans vardır. Birincisi Tezli Yüksek Lisans diğeri ise Tezsiz Yüksek Lisanstır.

Tezli Yüksek Lisansta öğrencinin kendisine verilen materyallerle bilimsel araştırmalar sonucu ulaştığı bilgiyi değerlendirerek yorumlayabilmesini sağlar.

Tezsiz Yüksek Lisans ise Öğrencinin elde edilen bilgilerile kendini geliştirmesi ve bu bilgileri uygulanması ve bu elde edilen bilgilerin nasıl kullanılacağını öğrenmesi için tezsiz yüksek lisans önemli bir adımdır.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal