Yüksek Askeri Şura Toplanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek toplantı öncesinde şura üyeleri Anıtkabir'i ziyaret edecek.

23.07.2020-10:10 - (Son Güncelleme: 23.07.2020-13:10) Yüksek Askeri Şura Toplanacak

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak.

İletişim Başkanlığı tarafından paylaşılan programa göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve YAŞ üyeleri saat 11.00'de Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek Yüksek Askeri Şura Toplantısı saat 12.00'de başlayacak.

Erdoğan, daha sonra şura üyeleri onuruna öğle yemeği verecek.

LİBYA VE DOĞU AKDENİZ MASADA OLACAK

YAŞ'ın yapacağı görüşmede hangi meselelerin gündeme geleceği konusunda resmi bir açıklama yapılmamasına karşın, üyelerin Libya'daki son durumu ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri masaya yatırması bekleniyor.

Libya'daki siyasi istikrarsızlığı çözmek isteyen Türkiye, Libya'ya asker göndermiş ve BM tarafından da tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile iş birliği yapmıştı.

Türkiye'nin bölgedeki varlığından ve faaliyetlerinden rahatsız olan darbeci diktatör Sisi yönetimindeki Mısır ise Libya'ya askeri müdahale hakkı tanıyan yasa tasarısını kabul etmişti. 

YÜKSEK ASKERİ ŞURA NEDİR?

Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı bir kurul olarak çalışan Yüksek Askeri Şura, türk silahlı Kuvvetleri'ni ilgilendiren her türlü olayı ve gelişmeyi inceleyerek takip eder.

Silahlı kuvvetlerin en yüksek kurulu olan Yüksek Askeri Şura, askeriyi ilgilendiren her türlü kanun tasarılarını, ve tasarılara son şeklini veren gelişmeleri onaylar.

T.C. Anayasasında da belirtildiği gibi Cumhurbaşkanının başkanlık ettiği Şûra'ya, Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı, Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı ile TSK'ya mensup tüm Orgeneral/Oramiral rütbesindeki komutanlar katılım gösterir.

Tüm bunların yanı sıra, Yüksek Askeri Şura üyeleri, çeşitli gerekçelerle TSK'dan ihraç edilmesi gereken personelleri tespit edip gerekeni yapar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal