YSK'dan Ordu, Hatay ve İskenderun için son karar verildi! Seçimler yeniden yapılacak mı?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yaşanan itirazlar sonrasında Hatay, Ordu ve İskenderun'da seçimlerin yenilenmesine ilişkin kararını açıkladı.

17.04.2024-15:57 - (Son Güncelleme: 17.04.2024-16:15) YSK'dan Ordu, Hatay ve İskenderun için son karar verildi! Seçimler yeniden yapılacak mı?

YSK'nın aldığı karar doğrultusunda, İYİ Parti'nin Ordu seçimlerine ilişkin 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle yaptığı itirazı reddedildi. Hatırlanacağı üzere, 31 Mart'ta gerçekleştirilen seçimlerde AK Parti'nin Ordu adayı Mehmet Hilmi Güler oyların yüzde 40.07'sini alırken, İYİ Parti'nin adayı Enver Yılmaz ise oyların yüzde 36'sını kazanmıştı.

Aynı zamanda CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin 'Tam Kanunsuzluk' gerekçesiyle yaptığı itirazlar da YSK tarafından reddedildi. Hatay'da AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk, seçimleri az farkla kazanarak mazbatasını 6 Nisan tarihinde almıştı. YSK'nın ayrıca CHP'nin Konya'nın Hadim ve Ardahan'ın Çıldır ilçeleri için yaptığı olağanüstü itiraz başvurularını da kabul etmediği belirtildi.



Seçimler yenilenmeyecek

YSK'nın bu kararlarıyla birlikte, Ordu, Hatay ve İskenderun'da seçimlerin yenilenmeyeceği kesinleşti. 


Adana Pozantı ve Ardahan'da itirazlar da reddedildi

Kurul, CHP'nin Adana Pozantı'da seçimlerin iptal edilerek yenilenmesi için 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle yaptığı başvuruyu reddederken, AK Parti'nin Ardahan'da seçimin iptal edilerek yenilenmesi için yaptığı olağanüstü itirazı da ret kararıyla sonuçlandırdı.

Bu kararlarla birlikte YSK, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki seçim süreçlerini ve sonuçlarını değerlendirerek, yasalara uygunluğu ve şeffaflığı ön planda tuttuğunu bir kez daha gösterdi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal