YSK seçim için kamu spotu yayınladı: İşte oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlerde oy kullanacak vatandaşların bilmesi gereken detayları kamu spotları ve afişler ile açıkladı. İşte oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler...

15.04.2023-09:19 - (Son Güncelleme: 08.05.2023-12:51)

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek 28. Dönem Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri öncesinde Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK), seçimde oy kullanacakların dikkat edilmesi gereken noktaların anlatıldığı kamu spotları ve afişler geliyor. YSK, görme engelli vatandaşları da unutmayarak görme engelli seçmenler için oy kullanma şablonu, nerede ve nasıl oy kullanılacağı, oyları geçersiz kılan haller, seçim güvenilirliği ve şeffaflık adına sandık kurullarının oluşumu ve sayılması, seçim sonuçlarının ilanı, seçimlerde kimlerin oy kullanabileceğine ilişkin bilgiler yer aldı.

YSK seçim kılavuzunu yayımladı

AA’da yer alan habere göre; Hazırlanan afişlerde de yurt içinde ve dışında nerelerde oy kullanılacağı, nasıl oy kullanılacağı, sandık kurullarının oluşum şeması, seçmen listelerinin oluşumu gibi seçimlere yönelik temel bilgilendirmelere yer verildi.

YSK Seçim Kılavuzu

YSK tarafından hazırlanan video ve afişlerde, görme engelli seçmenler için oy kullanma şablonu, nerede ve nasıl oy kullanılacağı, oyları geçersiz kılan haller, seçim güvenilirliği ve şeffaflık adına sandık kurullarının oluşumu ve sayılması, seçim sonuçlarının ilanı, seçimlerde kimlerin oy kullanabileceğine dair bilgilere yer verildi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal