YSK, 4 Şehrin Vekil Sayısında Değişiklik Yaptı

Yüksek Seçim Kurulu, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla bazı şehirlerin milletvekili çıkarma sayılarında farklılık yaptı. İstanbul ve Bayburt şehirlerinin milletvekili sayısı düşerken, Mersin ile Tunceli'nin de milletvekili arttı. YSK'nın bu hamlesi kulislerde erken seçim meselelerinin yeniden gündeme getirdi.

27.03.2021-11:06 - (Son Güncelleme: 27.03.2021-15:44) YSK, 4 Şehrin Vekil Sayısında Değişiklik Yaptı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), geçen yılın nüfus verilerine göre şehirlerin çıkaracağı milletvekili sayılarını Resmi Gazete'de yayımladı. Bu karara göre, 2020'ye kıyasla nüfusu 56 bin 725 kişi düşen İstanbul'un milletvekili sayısı 98'den 97'ye indi.

TUNCELİ'NİN MİLLETVEKİLİ SAYISI ÇOĞALDI

Milletvekili sayısı düşen şehirler bir şehirde Bayburt oldu. Bayburt'un milletvekili sayısı ikiden bire düştü. Mersin ile Tunceli'nin de milletvekili sayıları yükseldi. Tunceli'nin milletvekili sayısı ise 1'den 2'ye, Mersin'in milletvekili sayısı 12'den 13'e çıktı. İzmir, Ankara, Bursa benzeri şehirlerin milletvekili sayısında da farklılık olmadı.

İL İL MİLLETVEKİLİ SAYISI

Bildirilen geçen yılın nüfus bilgilerine göre şehir şehir çıkartılabilen milletvekili sayısı şu şekilde:

İstanbul 97

Ankara 36

Antalya 17

Bursa 20

İzmir 28

Adana 15

Konya 15

BİR TAKIM ŞEHİRLERDE BÖLÜNME

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Resmi Gazete'de yayımlanan Karar'ın, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nden edinilen verilere dayanarak alındığını ifade etti. Aynı zamanda, bu verilere göre Bursa iki, Ankara iki, İstanbul üç ve İzmir iki seçim etrafına bölündü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal