Yozgat Şehir Hastanesi’nde Bir İlk Yaşandı

Yozgat Şehir Hastanesinde ilk kez gerçekleştirilen İliak Stent + İlaçlı Balon uygulaması 82 yaşındaki erkek hastaya başarıyla uygulandı.

08.02.2021-15:53 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-15:53) Yozgat Şehir Hastanesi’nde Bir İlk Yaşandı

Hastalığın ölümcül durumlara yol açabildiğini dile getiren Op. Dr. Görkem Yiğit, ‘Ölümcül durumlara yol açabilen karın ana damarı ve bacağı besleyen damarlardaki balonlaşmalar (abdominal, iliak aort anevrizmaları) oldukça önem arz eden ve Kalp Damar Cerrahisi branşını ilgilendiren hastalıklardır’ dedi. 

Görkem Yiğit, sinsice ilerleyen, genellikle 65 yaş üzerinde, tansiyon hastalığı olan ve sigara içen bireylerde görülebilen bu hastalığın, patladığında ölümcül bir tabloya yol açabileceğini belirtti.  

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği'nin yurt genelinde bu hastalık ile ilgili proje başlattığını anlatan Yiğit, ‘TKDCD'nin ‘İçinizdeki Balon’ adlı projesi ile bu konunun önemini vurgulamaktadır. Açık ameliyat ve kapalı yöntemlerle erken müdahale edelebildiğimiz bu önemli hastalık açısından, patlama noktasına gelmeden, Kalp ve Damar Cerrahisi polikliniklerine erken tetkik ve görüntüleme yöntemleri açısından başvurabilirsiniz. 82 yaşında erkek hastamız, poliklinik başvurusu sonrası karın içerisindeki bacak ana atardamarında 5 x 5 cm çapında balonlaşma tespit edildi. Yaşı ve ek hastalıklarından dolayı açık cerrahi ameliyatı kaldıracak durumda değildi. Patlama riskinden ötürü aynı gün içerisinde hastanın yatışı yapılarak, kapalı yöntem ile hastaya anestezi verilmeden anjiyografi ünitesinde İliak Stent + İlaçlı Balon uygulaması başarıyla yapıldı. Servis izleminde ve işlem sonrası yapılan tetkik ve tahlillerinde problem yaşanmayan hastamız ertesi gün taburcu edildi" şeklinde açıklamalar yaptı.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal