YouTube'dan Yeni Denetim!

YouTube ebeveynler için denetimlerini genişletiyor. Denetlenen hesaplar, içerik ayarlarını etkinleştirecek ve bazı özellikleri sınırlandıracak.

25.02.2021-09:56 - (Son Güncelleme: 25.02.2021-09:56) YouTube'dan Yeni Denetim!

Özellik, YouTube Kids‘in sınırlarını aşmış kullanıcılarını hedefliyor. Platform, önümüzdeki aylardan itibaren denetlenen hesaplar özelliği için herkese açık bir beta yayınlayacağını duyurdu.

YouTube Denetimlerini Genişletiyor!

Gözetim altındaki Google Hesapları aracılığıyla, ebeveynler üç içerik ayarından birini seçebilecek.  Ebeveyn platformda küçük çocuklara göre daha geniş bir video yelpazesine erişim izni vermek istediğinde 'Keşfedin' ayarını etkinleştirebilecek. Bu ayar, YouTube’un genellikle dokuz yaş ve üstü çocuklar için uygun olduğunu belirttiği videoların kilidini açıyor. Aynı zamanda kullanıcı vlog’lar, oyun klipleri, müzik videoları, haberler ve eğitim içeriği gibi videolara da bu ayar sayesinde ulaşabilecek.

'Daha Fazlasını Keşfedin' ayarı ise gençlere yönelik olarak ifade ediliyor. Keşfedin ayarında görünen içerik türü için canlı yayınlar da dahil olmak üzere daha büyük bir video havuzu içeren seçenek, platformdaki hemen hemen her şeye erişim izni verir.

çerik ayarlarının yanı sıra, ebeveynler çocuklarının izleme ve arama geçmişini görüntüleyebilecek. Ayrıca ebeveynler Google’ın Family Link aracılığıyla zaman sınırları dahil diğer kısıtlamaları etkinleştirmeye devam edebilecek. 

YouTube ilerleyen dönemlerde, belirli videoları engelleme seçeneği de dahil olmak üzere daha fazla kontrol eklemeyi planlıyor ve hedefliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal