YouTube 17 Mart'a Kadar Süre Verdi!

YouTube’u aşırılık yanlısı içeriklerle ilgili politikalarını açıklamaya zorluyorlar.

04.03.2021-11:33 - (Son Güncelleme: 04.03.2021-11:33) YouTube 17 Mart'a Kadar Süre Verdi!

Komite liderleri Çarşamba günü Google CEO’su Sundar Pichai’ye gönderilen bir mektupta, platformda 'aşırılık yanlılarını telkin eden, radikalleştiren ve harekete geçiren kışkırtıcı içeriğin gelişmeye devam ettiğini' belirttiler.

YOUTUBE, AŞIRLIK YANLISI İÇERİKLER İLE YENİDEN GÜNDEMDE

Kanun koyucular, 'YouTube, politikalarında anlamlı reformlar yapmalı ve platformundaki tehlikeli aşırılık yanlısı ve alternatif içeriği ortadan kaldırmak için uygulama çabalarını güçlendirmelidir. Kullanıcı kazanmak, katılımı sürdürmek ve daha fazla reklam geliri elde etmek, ulusal güvenliğimizin pahasına olamaz.' açıklamasın da bulunuldu.

Mektupta ayrıca şirketin aşırılık yanlısı içerikle ilgili politikaları ve bu kuralları nasıl uyguladığı hakkında birkaç ayrıntılı sorular da yer alıyor. Örneğin, 1 Kasım 2020‘den bu yana aşırılık nedeniyle kaç video ve kanalın çekildiğini ve bu videoların kaldırılmadan önce ne kadar etkileşimde bulunduğu gibi sorular soruluyor.

Ek olarak eklenen Google‘ın bu sorulara yanıt vermesi için 17 Mart’a kadar vakit verildi. Ancak Google, yorum isteğine hemen yanıt vermedi.

En son mektup, geçen ay gönderilen benzer bir mektubu takip ediyor. Kongre’nin birkaç üyesi, Pichai ve YouTube CEO’su Susan Wojcicki’yi ABD Kongre Binası’na yapılan saldırıların ardından 'öneri sistemlerinde kalıcı değişiklikler' yapmaya çağırdı.

Son olarak Pichai’nin bu ayın sonlarında bir Enerji ve Ticaret Komitesi duruşmasında Mark Zuckerberg ve Jack Dorsey ile birlikte ifade vermesi bekleniyor. Üçlü, seçimle ilgili yanlış bilgileri nasıl ele aldıkları ve salgınla ilgili politikaları hakkında sorularla karşılaşacak.













DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal