Yorgun mermi nedir, ne anlama gelmektedir? Yorgun mermi ne zaman düşer? Yorgun mermi mesafesi

Eğlence, düğün, kutlama gibi yerlerde havaya sıkılan kurşun bir insanın hayatına mal olabilir. Son yılarda sıkça rastladığımız bu durum herkesi derinden üzmektedir. Birçok kişinin hayatına neden olan yorgun mermi nedir? Yorgun mermi mesafesi. İşte ayrıntılar.

09.05.2022-22:04 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-22:04) Yorgun mermi nedir, ne anlama gelmektedir? Yorgun mermi ne zaman düşer? Yorgun mermi mesafesi

Son zamanlarda ülkemizde gerçekleşen düğünlerde, asker gecelerinde atılan silahlardan dolayı birçok vatandaş yararlandı ya da vefat etti.

Yorgun mermi nedir?

Ateşlenen kurşunun belirli mesafeye ulaşıp, daha sonra hızını kaybetmesi ile düşüş yaşadığı duruma yorgun mermi denilmektedir. Mermi, yorgun mermi anına geldiğinde dönmeye başlayarak düşer. Yorgun mermi bir insana isabet ettiğinde en az normal bir kurşun gibi zarar verir. Hatta öyle ki birçok kişi bu sebepten dolayı ölmektedir.

Maganda kurşunu olarak bilinen yorgun mermi tartışmaların ana konusu olmuştur. Havaya atılan bir kurşun, güçlü bir kinetik enerji ile ilerler. Patlama esnasında ki hızı 'zinde mermi' olarak adlandırılır. Daha sonra kurşun belli bir mesafeden sonra hızını kaybettikten sonra yer çekimi kuvvetinin etkisi ile de düşüşe geçer. Düşüşe geçerken de dengesiz enerji ile dönmeye başlar. Aşağı doğru tekrar hızlanır. Bu olaya 'yorgun mermi' denilir.

yorgun mermi

Haberlerde çıkan maganda kurşunu ile vefat eden binlerce vatandaşa tanıklık ediyoruz. Silah sıkmak bir eğlence aracı değildir. Silah sıkılarak kutlama yapılamaz. Havaya ateş açsanız bile mermi yorgun mermi haline gelerek bir insanın yaralanmasına hatta ölmesine neden olabilir. Sizden ricamız, düğün, eğlence, kutlama yaparken lütfen silah kullanmayınız, kullananları uyarınız. Uyarılarınız dikkate alınmıyorsa emniyet güçlerine haber vermelisiniz. 

Ceren Kozan
cerenkozan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal