Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü nedir, hangi üniversitelerde var? Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde hangi dersler var, bölüm mezunları hangi ünvanı alır? Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü hakkında detaylı bilgiler

Okulların tatil olmasına az bir süre kala lise son sınıf öğrencileri üniversite arayışına girdi. Üniversitede Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü seçmek isteyen öğrenciler bölüm hakkında ki bilgileri araştırmaya başladı. Peki Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü nedir, hangi üniversitede var? Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde hangi dersler var? detaylar haberimizde yer almaktadır.

28.05.2022-21:05 - (Son Güncelleme: 28.05.2022-21:05) Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü nedir, hangi üniversitelerde var? Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde hangi dersler var, bölüm mezunları hangi ünvanı alır? Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü hakkında detaylı bilgiler

Okulların tatil olmasına sayılı günler kala üniversite hayali kuran binlerce öğrenci üniversite bölümleri hakkında geniş çaplı bir araştırma yapmaya başladı. Üniversitede Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü seçmek isteyen öğrenciler bu bölüm hakkındaki bilgileri merak etti. Bilişim ve işletme konularının sentezlendigi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü 4 yıllık olarak verilmektedir. Bölümün ilk iki yılında ağırlıklı olarak bilişim sistemleri ve teknoloji, bilgisayar ağları, yazılım ve donanım, veri tabanları gibi bilgisayar ve bilişim dersleri ile önerim, muhasebe, ekonomi, finans ve pazarlama gibi temel işletme konularında eğitim verilirken son iki yılında ise bu konuların bütünleştirerek uygulama ve projelerle desteklenen sistem geliştirme, karar destek sistemleri, bilişim sistemleri yönetimi, kurum bilişim sistemleri gibi uygulamaların dersler verilmektedir. Bu bölümde 70 günlük staj yapmak gerekmektedir.  

Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde hangi dersler işleniyor?

-Ekonomi

-Yönetim ve Organizasyon 

-Bilişim Sistemleri ve Teknolojilerine Giriş 

-Algoritma ve Programlamaya Giriş 

-İşletme Hukuku 

-Nesneye Yönelik Programlama

-Veritabanına Giriş 

-İşletme Matematiği

-Kuruluş Bilişim Sistemleri 

-Finans 

-Bilişim Yöntemleri Sistemleri 

Bilişim Yönetim sistemleri dersleri

Yönetim Bilişim Sistemler bölüm mezunları hangi ünvanı alır?

Bu bölümden mezun olan kişiler Yönetim Bilişim Sistemleri lisans diploması kazanır. 

Bilişim Yönetim Sistemleri mezunu nerelerde çalışırlar?

Bu bölümden mezun olan kişiler Yönetim danışmanlık firmalarında, büyük kuruluşların sistem ve yazılımı geliştirmede, bilgi teknoloji departmanında donanım ve yazılım şirketlerinde çalışabilir. 

Bilişim Teknolojileri Bölümü hangi üniversitelerde var?

-İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi 

-İstanbul Okan Üniversitesi 

-Yeditepe Üniversitesi 

-Mersin Üniversitesi 

-Trakya Üniversitesi 

-Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 

-Yakın Doğu Üniversitesi 

-İstanbul Okan Üniversitesi 

-Doğu Akdeniz Üniversitesi 

Elif Çolak
elifcolak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

DİĞER TERCIH REHBERI HABERLERİ

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal